Tuncay’ın vals’i...

Tuncay’ın vals’i...

Dünya Kupası finallerine hazırlanan Milli Takımımız, hazırlık maçında Avusturya’yı Viyana’da 4-2’lik skorla adeta nakavt etti..
Çocuklar futbol olarak ortaya iyi bir görüntü sergilediler.. Avusturya ağlarına 3 nefis gol bırakan Tuncay, tek kelimeyle muhteşem bir oyun ortaya koydu.. Hele de attığı 2. ve 3. goller.. Gol değil adeta sanat eseriydi..
Avusturya eski günlerinde değil.. Başka bir değişle mazisini arıyor..
Nerede o Krank’lı, Prohaska’lı, kaleci Koncilia’lı, Pezzey’li, Jara’lı Avusturya, nerede şimdiki?..
Ya da madalyona tersinden bakacak olursak, biz eski Türkiye değiliz.. Zira Avusturya’yla eskiden oynadığımız zamanlarda işler bizim açımızdan oldukça kötü giderdi.. Ama şimdi, 4’lü, 5’li galibiyetler alabiliyoruz..
Tuncay gerçekten iyi idi.. Yine bir gol atan Aurelio, Ayhan, Kazım ve genç Eren başarılı bir futbol ortaya koydular..
Kaleci Volkan iki gol yemesine rağmen fena değildi.. Diğer futbolcularımız ise gördüğümüz kadarıyla görevlerini yaptılar..
Fatih Terim’in TRT ile kavgası devam ediyor.. Hatırlarsanız, Estonya maçında da müsabakayı naklen sunan TRT kameraları önünde maçın değerlendirmesini yapmamıştı Terim!..
Bu resmen bir protestoydu.. Geçmiş programlarının birinde “Terim kalsın mı, gitsin mi?..” anketi yaptırmıştı ya TRT... Terim de o ankete kafayı takmış!.. “Devletin televizyonu böyle bir anket yapma ya da yaptırma hakkına sahip değil” demişti, Estonya maçından sonra Fatih Hoca!..
Ve ambargo sürdü.. Aynı Terim, bu defa da Avusturya-Türkiye maçını naklen yayınlayan TRT’nin mikrofonlarına çıkmadı..
TRT’nin yaptırdığı anket şık mı?.. Tartışılır.. Aragones, Del Bosque, Zico, Daum, Mustafa Denizli, Rıdvan Dilmen, 0ğuz Çetin için de anketler yapılmadı mı bu ülkede?.. Hem de neler neler!..
Geçin siyaset arenasına.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan için de ne anketlere şahit olduk.. Anketler olur.. Elbette Fatih Terim için de olur.. Yine Fatih Terim’in demeç vermeme meselesine dönecek olursak, aslında FIFA’nın kuralları belli.. Kimse kafasına göre hareket çekmemeli ve çekemez de zaten!.. Hem TRT bu maçı bedava yayınlamıyor ki?.. Dünyanın parasını veriyor Futbol Federasyonu’na!..
“FIFA kurallarına göre bir takımın teknik patronu maçı veren yayıncı kuruluşun mikrofonlarına maçla ilgili konuşmak mecburiyetinde!.”
0lay bu kadar açık ve net!..
Fatih Terim bunları bildiği halde konuşmasını yapmıyor.. Durum böyle olunca da, TRT’ye Futbol Federasyonu’na yayın ücretini ödememe ya da askıya alma hakkı doğuyor..
İlginç olaylar bunlar..
Bu gibi centilmenliğe sığmayan durumlar, umarız sona erer..

NOT:
Yarın Bursa’da önemli bir toplantı yapılacak.. MÜSİAD Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Başkanı Ömer Mete Sümer ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa MÜSİAD Şubesi’nin ev sahipliğinde, “Küresel Rekabet Baskısı Altında Türk Tekstil Sektörünün Dönüşüm Stratejileri ve Yeni Yol Haritası” konulu bir “Tekstil Zirvesi’ tertipliyorlar.. Bir müddetten beri adeta can çekişen tekstil sektörü için; Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve ilgili Bürokratların da iştiraklarıyla masaya yatırılacak olan Tekstil Zirvesi’ne katılımın yüksek olacağı ümit ediliyor..
Almira 0tel, Şehrazat Salonu / BURSA
Tarih: 22 Kasım 2008 Cumartesi
Saat: 09.30-14.30


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi