Tükeniş...

Tükeniş...

Fenerbahçe’nin bu yılki Avrupa macerası sona erdi.. Bir ümit diye çıkılan UEFA Kupası’na tutunma müsabakasında ve de Kiev’de buz gibi bir soğukta oynanan maçta komik bir golle rakibine yenilen Fenerbahçe ‘benden bu kadar’ dedi..
Maçı anlatmaya gerek var mı bilemiyorum!..
Ancak bildiğim bir şey varsa Fenerbahçeli hiçbir futbolcunun bu maçın önemini kavrayamamış olduğuydu.. Kaleci Volkan yine acayip bir gol yedi.. Volkan’ın bu sezon Fenerbahçe’yi kaçıncı yakışı, inanın ki sayısı belli değil.. Milli takım seviyesine çıkmış bir kalecinin böyle komedi bir gol yemesi anlaşılır gibi değil..
Hadi diyelim ki Volkan o golü yemedi, peki Fener’in diğer futbolcuları ne oynadı ki?.. Orta saha sıfır, forvet deseniz sıfırın da altı.. Biraz Gökhan Gönül, biraz da Lugano, Edu filan çalışır göründüler, gerisi külliyen fasarya..
Fenerbahçe’ye illa ki bir gol lazım değil miydi?.. Ama Aragones hâlâ Fener’i tek forvetle maça çıkarıyor.. Daniel Güiza.. Ne kadar forvetse o da!.. İspanya’da gol kralı olmuş birisi Allah için topa bir kere vursun!.. Ama nerde?.. Güiza kayıplarda!.. Ara ki bulasın!.
Ya Alex?.. Bu kadar etkisiz kaldığı bir maçı hatırlamıyorum.. Ne varlığı belliydi, ne yokluğu!..
Uğur Boral, sadece koştu.. Enerjisini aklıyla birleştiremedi..
Peki Josigo?.. Tam arazi.. İkinci ligi tarasanız inanın ki tonla Josigo bulursunuz.. Hatta daha da iyisini.. Şili’li Maldonado’yla birlikte Fenere atılan okkalı bir kazık olmuş Josigo!..
Ötekiler?..
Al birini vur diğerine misali, her bir Fenerli futbolcu diğerinin fotokopisiydi sanki.. Bir şey daha var, hani şu Dinamo Kiev, Fener’den iyi bir takım olsa kimsenin yüreği gam yemeyecek!.. Bu takımın da altında kalınırsa şayet Fener’in Avrupa’da işi olamaz, olmamalı da zaten!..
Aragones maçın sonunda pişkin pişkin konuşuyor; “Avrupa’da işimiz bitti, şimdi hedefimiz lig ve Türkiye Kupası” diyor..
Hedef göstermek iyi de neyle ve nasıl?..
Üç pası gerçekleştiremeyen bu futbolcularla mı?..
Başka da yazacak bir şey göremiyorum değerli okuyucularım!.. Fenerbahçe son derece kötü ve şahsiyetsiz bir oyun sonunda sadece Avrupa kulvarının dışında kalmadı, bayramı da sevenlerine zehir etti..
Netice-i kelam; Zico’nun Fener’i Avrupa’da çeyrek final oynamıştı, Aragones’in Fener’i ise maalesef nal topladı..
Zico’yu apar topar postalayanların bu netice karşısında iyice düşünmeleri gerekmez mi?..
Eğer akıl varsa, eğer iz’an ön plandaysa, bırakın düşünmeyi bazı kişilerin istifaları bile gerekir..
Ama nerede o erdemli babayiğitler!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi