Baklava dilimi...

Baklava dilimi...

Son iki lig maçını Ankara deplasmanında oynayan Galatasaray bastı gaza gidiyor!.. Önceki hafta Ankaragücü’nü 5 dakikaya sığdırdığı 3 golle nakavt etti.. Bu defa da Gençlerbirliği’ni 3’ledi..
Bu sene çok iyi oynayan elemanları var Galatasaray’ın!..
Lincoln, Kewell, Baros, Arda..
Birbirlerine çok uyumlu bir dörtlü.. Başlıkta da belirttiğimiz gibi baklava dilimi.. Özellikle bu sezon muhteşem oyunlara imza atan Lincoln, bu dörtlünün en etkili silahı.. Ardından Baros geliyor.. Baros’un kalitesini anlatmaya gerek var mı?.. İlk başlarda fizikman yetersiz gibi görünüyordu, ancak toparlandıkça ve kuvvetlendikçe golleri sıralamaya başladı..
Kewell son Gençlerbirliği maçında sakatlığından dolayı oynayamadı ama forma giydiği müsabakalarda Galatasaray’a fayda getiren oyuncular arasındaydı..
Arda da öyle.. Nereden vuracağı belli olmayan bir futbolcu..
Ya da ne zaman eseceği belli olmayan rüzgar gibi..
Gençlerbirliği maçında Galatasaray’ın baklava diliminin bir köşesi iptal edilmişti.. Kewell yoktu.. Üstelik takımı ateşleyen Ayhan da kart cezası sebebiyle oynamadı.. Fakat Galatasaray camiasında pek çok kişinin karşı çıktığı, hatta “bu adamı bir an önce gönderin” dediği Skibbe, yavaş yavaş sistemi oturttu.. Son haftalarda görüyoruz ki; bazı elemanların oynamamış olması önemli gözükmüyor..
Bu durum müsabakalarda açık bir biçimde belli oluyor..
Gençler direnemedi ve Sarı-Kırmızılıların peş peşe attıkları gollerle evinde mağlup oldu.. Sözün özü; Galatasaray şu an itibariyle tat veriyor..
Umarız bu keyifli futbolu sezon sonuna kadar sürdürür..

BEŞİKTAŞ ZAR ZOR..
Kadıköy’deki Fenerbahçe mağlubiyeti, ardından Ankaraspor’a İnönü’de kaybetme, Beşiktaş camiasını allak bulak etti..
Ve arkasından gelip çatan Ankaragücü maçı..
Bu müsabaka Beşiktaş için fevkalade önem arz ediyordu..
Seyirci baskısı da işin cabasıydı..
Ya Ankaragücü?..
0 da ağır yaralıydı..
Sadece fizikman değil, zihnen de yorgundu..
Hafta içinde önce hocası istifa etmiş, ardından da başkanı gitmiş!.. İşte böyle bir Ankaragücü ile oynayacaktı Beşiktaş!..
Beşiktaş 90 dakikalık maç süresinde çok gol kaçırdı..
Ama öyle az buz goller değil.. Neler neler!.. Bereket versin Holosko çıktı sahneye de zevahiri kurtardı, yoksa Holosko’nun o golü de gelmeseydi, herhalde Beşiktaş çok zor bir döneme girerdi..
Ankaragücü de birkaç gol pozisyonu kaçırdı.. Özellikle ilk dakikalarda Murat Erdoğan’ın pozisyonu oldukça müsaitti..
Füzeci Gökhan’dan da birkaç şut izledik.. Hele direkte patlayan bir tanesi vardı ki; o an dakikalar 83’ü gösteriyordu.. 0 top girseydi eğer, Beşiktaş hiç de hakketmediği bir netice alabilirdi..
Evet, Beşiktaş kısır da olsa, bu galibiyetle yoluna devam ediyor..
Esas film haftaya..
Ali Sami Yen’de Galatasaray’la kozlar paylaşılacak..

LİDERLİK BURSA’DA GİTTİ..
Bursa’da dramatik bir müsabaka izledik.. Lider Trabzonspor, uzatmalarda yediği bir golle Bursaspor’a mağlup oldu..
İlk golü atan Bursa takımıydı.. Gökhan Güleç Bursa’yı öne geçirdi.. Ardından son 10 dakikaya girerken Umut’la umutlandı Trabzon!.. Ama Güvenç Kurtar’ın son dakikalarda oyuna dahil ettiği Bursa’nın gol ayağı Sercan yine yapacağını yaptı ve uzatma dakikalarında “ofsayt” kokan bir pozisyonda golünü atarak Bursa’yı zafere taşıyan isim oldu..
Trabzonspor bu golle liderliği de kaybetti.. Zira Sivas’tan gelen Sivasspor’un Hacettepe’yi 2-1’lik skorla zor da olsa geçtiği haberi, Trabzonspor’u liderlik koltuğundan bu haftalık indirdi..
Tabiî haftaya ne olur bilinmez..
Puan cetveli güzel görünüyor..
Sivasspor zirveye oturdu..
Takiptekiler de en az Sivas kadar heyecanlı ve iddialılar..
Eski sezonlara göre değişik bir tablo gözüküyor..
Ve bu tablo doğrusu keyif veriyor..

NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük..
Samandıra, hizmet noktasında şu an nerelerde?..
Başkan anlatacak, biz de öğreneceğiz..
Saat: 17.05 - 18.30 www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi