Bu cahiller kime tapınıyor?..

Bu cahiller kime tapınıyor?..

Son zamanlarda stadyumlarda garip şeyler oluyor..
Güya kulübümüzü destekliyoruz diye birtakım insanlar, acayip, komik, hatta terbiyeden hayadan yoksun bir biçimde slogan atıyorlar..
En somut misali Beşiktaş tribünlerinde görebilirsiniz..
“Cehennem sönene kadar Beşiktaşlıyız!..”
İfadeye bakın hizaya gelin..
Buram buram isyan, inkâr, kokuyor!..
Ya da kendi kendilerine bela okumalar..
“Eğer seni sevmezsek Allah belamızı versin (!)..”
Maalesef durum bu..
Bir de şuurdan yoksun bazı seyirci kılıklılar var ki, tuttukları takıma, ya da o takımların bazı futbolcularına resmen “tapınma” hareketleri yapıyorlar..
Fenerbahçe stadının bir köşesinde bazı seyirciler Alex’in attığı her golden sonra ellerini öne doğru uzatarak haşa secde eder gibi bir şeyler yapıyorlar.. Ben, doğrusu bu olayı takip etmemiştim.. Bazı okuyucularımdan gelen mesajlar doğrultusunda dikkat ettim ve hakikaten bu tarz eylemlerde bulunan birtakım insanların olduğunu gördüm..
Bunun daha da berbatı ve genişletilmiş şekli Ali Sami Yen’deki Galatasaray-Beşiktaş maçında Sarı-Kırmızılı tribünlerde görüldü.. Pek çok Galatasaraylı seyirci aynı tapınma hareketini senkronize bir şekilde uyguladılar.. Özellikle de Lincoln oyundan çıkarken bu sahneler çokça görüldü.
Şimdi bunu yapan insanlara sormak gerekir;
“Siz, Allah’a (cc) mı kulsunuz, yoksa futbolculara mı?.. Sizin anneniz, babanız, amcanız, dayınız, yok mu?.. Kısacası büyükleriniz size Allah’tan başka kimseye kul olunmayacağını öğretmedi mi?..”
Bu kadar cehalet olur mu?..
Galatasaray-Beşiktaş maçını İlahiyatçı Abdülhalik Selman Hocayla birlikte izledim..
Galatasaray tribünlerindeki o garip hareketlere hocanın yaklaşımı şöyle oldu: “Bu işin şakası olmaz.. Bir insan bu tarz abuk hareketleri şaka yollu bile yapsa, imani noktada kendisini tehlikeye atar.. Hele bilinçli yaptığı takdirde kafir olur çıkar!..”
Hocanın yorumu böyle.. Yapılan hareketler de zaten başka türlü yorumlanamaz, değerli okuyucularım!..
Fakat gerçekten yazık!..
Bu ülke evlatlarına bir şeyler anlatmak gerekir..
Pekçoğu bilmiyor..
Eğer, bu insanlara, yaptıklarının yanlış olduğu lisan-ı münasiple anlatılırsa, inanıyorum ki pek çok insan yaptıklarının yanlış olduğunu görecektir..
Peşin hükümlü ve de inad-ı küfür değillerse tabii..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi