İki konu.. İki portre..

İki konu.. İki portre..

Sizlere iki konu aktarıyorum..
İlki, Erhan Albayrak’ın hikayesi..
Konyaspor Yönetim Kurulu önceki gün bir açıklama yapıyor ve Nisan başında 14 kişinin gözaltına alındığı fuhuş operasyonuna adı karışan tecrübeli oyuncuları Erhan Albayrak ile yollarını ayırma kararı alıyor..
Kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada “Futbolcu Erhan Albayrak'ın kulübümüzle olan sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilmiştir” deniliyor..
Gerçekten acayip bir durum!.. Futbolcu Erhan’ın adının karıştığı fuhuş operasyonu gündemdeki yerini korurken, Beşiktaş’ın eski menajeri şimdi ise televizyon yorumculuğu yapan Sinan Engin de pek çok kişiyi hayretler içinde bırakan açıklamalarda bulunuyor..
Ben izlemedim.. Ancak gazetelerden ve internet sitelerinden öğrendiğime göre, Sinan Engin, televizyon kanalının birinde yaptığı konuşmada öyle şeyler zırvalamış ki şaşırmamak mümkün değil.. Siyah-Beyazlı takımda menajerlik yaptığı dönemde de benzer durumlarla karşılaştığını, ancak bu tür olayları hoşgörüyle(!) karşılamak gerektiğini belirtmiş Sinan Bey!.. ..
Bakın daha neler neler demiş; “Benim menajerlik yaptığım dönemde de Beşiktaşlı iki futbolcunun adı benzer bir olayla anılmıştı. Biz de bu olayı öğrendik, ancak olayı medyaya yansıtmadık ve örtbas ettik. Bunu başkan da biliyor!..”
Devam ediyor Sinan kardeş: “Bu konuda futbolculara karşı hoşgörülü olmak gerekir.. Adam, kadın satmıyor ki!.. Kız arkadaş bulamamış ne yapsın?.. Erhan Albayrak Konya’da değil de İzmir’de bir takımda oynasaydı sözleşmesi feshedilmezdi.. Konya’nın mutaassıp yapısı bu kararda etkili olmuştur!..” (Haber aynen böyle)
Vay Sinan Engin vay!..
Demek ki bu işler İzmir’de olsa normal, Konya’da olduğu için anormal.. Bir başka ifadeyle; İzmir’i fuhuşa müsait ve İzmirlileri de zinacı yaptı çıktı Bay Sinan!.. Söylediklerinden bu anlaşılıyor çünkü!..
Sinan Engin’in İzmirlilerden acilen özür dilemesi gerekir diye düşünüyorum..
Şu ifadeye bakın!.. “Bu işlere hoşgörüyle yaklaşılmalıymış!..” Fuhşiyatın nesi normal karşılanır ki?.. Cezai müeyyidesi olan bir fiil nasıl olur da normal bir iş gibi kabul edilir?.. Bunlar aklı başında birisinin söyleyeceği sözler olabilir mi?..
Allah, Sinan’a en kestirmeden hidayet nasip etsin!..
Başka diyecek yok!..

İkinci mesele ise 18’lik Batuhan’la alakalı..
Beşiktaş’ın Eskişehirspor’a kiralık olarak verdiği Batuhan Karadeniz, Fenerbahçe maçı öncesi bara eğlenmeye gitmiş.. Hem de maçtan bir gece önce..
Daha sonra teknik direktör Rıza Çalımbay’ın ve kulüp yöneticilerinin olaydan haberi olmuş ve anında karar çıkmış;
Batuhan süresiz kadro dışı..
Bakın bu konu hakkında Eskişehir’in hocası Rıza Çalımbay neler söylüyor:
“Batuhan’ın durumu affedilecek bir şey değil.. Batuhan’ın genç olması önemli de değil, ben de 17 yaşında forma giyiyordum.. Takımımızın ligdeki durumu belli.. Bu zor durumumuzda bir de herkes canla başla çalışırken bu yaptığı kabul edilebilecek bir şey değil.. Bu çirkin olay maalesef benden saklandı.. Ancak maçtan sonra öğrendim.. Müsabaka öncesi bu olaydan kesinlikle haberim yoktu.. Şayet olsaydı, bırakın oynatmayı, anında gönderirdim takımdan!.. Bu üzeri kapatılacak bir olay değil.. Zaten basın duymamış olsaydı da ben böyle bir olayı örtbas etmezdim!..”
Evet değerli okuyucularım; sizlere iki konu ve iki portre sundum..
Biri bir futbolcunun yaptığı zinayı normal bir fiilmiş gibi göstermeye çalışıyor.. Diğeri ise maç öncesi barda eğlenen futbolcusunu süresiz kadro dışı bırakarak samimi ve ahlaklı pek çok futbolseverin hissiyatına tercüman oluyor..
Benden bu kadar
Karar sizin!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi