Kemal Belgin

Kemal Belgin

Galatasaray zoru başardı

Galatasaray zoru başardı

Yoğun kar yağışı sebebiyle bir gün sonraya ertelenen Konyaspor-Galatasaray maçı bu defa kardan biraz arınmış ama bu defa daha da soğuk bir havaya teslim olan ortamda oynandı. önce şunu belirtelim. Olumsuz koşullar sebebiyle hakemler maçı bir gün sonra aynı saate erteleyebilirler. O sonraki gün maçın hangi saatte oynanacağına da biraz da tarafların isteğiyle federasyon karar verir. Ama yaşadığımız koşullarda en doğrusu hangisiydi diye soracak olursanız bu maçın ileri bir tarihe ertelenmesiydi. çünkü ülke futbolunu yakından ilgilendiren bir Avrupa kupası maçı vardı.

Şimdi maça geçelim Galatasaray yine tepeden tırnağa yerli malı kadrosuyla oyuna çıktı. Bu kadronun üç maçtır karşımıza çıkardığı, her bölgede pres, yüksek tempo dar alana oyunu sıkıştırma özellikleri belki de saha koşulları belki de perşembeyi düşünmeden dolayı ilk yarıda yüksek oranda uygulanamadı. ünal hocanın orta alanı şayet bir oyuncuyla daha fazla kurulsaydı sanki Galatasaray’ın o bildiğimiz kurgusunda biraz daha zaaf oluşabilirdi. Ama Konyaspor’un çift santrfor tercihi buna izin vermedi. Bu tip sahalarda pozisyon zenginliği yaşamak çok zordur. Daha çok duran toplar skor tabelasında değişik sağlayabilir. Koca bir ilk yarıda Galatasaray’ın duran toptan bir, bir de karşılıklı araya atılan toplardan toplam üç pozisyon vardı. Tabi ki Uğur’un sakatlanıp, sağ kanatta meydana getirdiği değişiklik özellikle ofansif görüntüde zaaf getirdi. Ama ilk yarıdaki Ayhan, Arda ve ümit’in geride kalan üç maçın tam tersine dinamik görüntü vermeyişleri Galatasaray adına bir eksiydi.
İkinci yarıda Konyaspor’un orta alanında önce futbol anlayışı olarak sonra oyuncu değişiklikleriyle başlayan çözülme Galatasaray’ın daha geniş alanlar bulmasını, dolayısıyla akılcı top kullanarak pozisyonlar oluşturmasını sağladı. Gol bunlardan birinden geldi ama golden daha önemli pozisyonlar skor tabelasına yazdırılamadı. Arda’nın bu yarıda Volkan ve Ayhan’dan destek alarak daha etkili oynayışına Konyaspor önlem getiremezken, Barış’la Serkan’ın kanadına da çok sağlam destekler bulamadı. Galatasaray sayısız pozisyonları gole çeviremezken, Feldkamp iki yanlış değişiklikle Konyaspor’un hatalarına az kalsın prim tanıyacaktı. Takımın ön liberosunu 89. dakikada değiştirmeye akıl erdiremedim. Hakan Şükür’ün değişmesi de aynı anlamsızlığı taşıyordu. Ayhan’ın yoruluşu ve değiştirilmesi belki de Galatasaray kalesinde korkulu anlar yaşanmasını da engelleyebilirdi. Sonuçta Galatasaray, zor şartlarda biri maçtan önce biri maçta sakatlanan iki oyuncusunu yaşattığı talihsizliğe rağmen liderliği devraldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi