Ziya Şengül

Ziya Şengül

Naftalin kokan Fenerbahçe

Naftalin kokan Fenerbahçe

Zico’ya ‘Bu hangi Fenerbahçe?’ diye sormak isterim... Uzun süredir oynatmadığın, kıyıda köşede naftalinlediğin futbolcularla bir Fenerbahçe yaratmaya çalıştın. Hiç olacak şey miydi?.. Hele ki senin gibi düanya futboluna futbolcu olarak imzasını atmış biri, takımının tamamını değiştirerek bir Bursaspor maçına çıkar mı? Ne sana yakıştı, ne de futbolcularına...

Fenerbahçe’de önder Turacı ve Can Arat, futbolu unutmuşçasına pas hataları yaptı. Zaman zaman kalelerine gol davetiyeleri çıkarabilecek kadar top kayıpları içinde oldu.

Oyunun kırılma noktası bana göre Samet Aybaba’nın oyuncu değişikliğiydi. Sinan’ı oyuna almakla Fenerbahçe’nin yerle bir olmasına neden oldu.. Sinan’ın, oyuna girdikten sonraki ilk hamlesi penaltı kazandırmak oldu. Bu penaltının gol sahibi de yine Sinan’dı... Penaltıya sebebiyet veren de Can Arat idi.. Bursaspor Sinan ile iki gol attı, bir de Tum ile kale dibinden kaçırdığı gol vardı.

Fenerbahçe’de Colin Kazım diye bir futbolcu var. Bun onun adını ‘Turist Kazım’ olarak değiştirmek isterim. Evladım sanki İstanbul’a turistik gezintiye gelmiş gibi sahada dolaşıp duruyor.

Fener dün takım olarak ne yaptığını bilmiyordu.. Bu futbol Fener’e yakışmıyor. Bu takım kurgusunu sahaya süren Zico’ya da hiç yakışmadı.

Kemal kardeşimiz yıllarca Fener’de varlığını yokluğunu 1,5 maçlık hissettirdi. Dün ise terlemeden, hiçbir varlık göstermeden oyundan çıktı.

Fenerbahçe iki arada bir derede sanki mehter takımnı gibiydi.. Enlemesine geriye oynamayı düşünen, oyunu savunmadan başlatmaya asla özen göstermeyen, özellikle Can kardeşimiz ve önder ile ileriye top şişiren çağ dışı futbol anlayışı içinde bir Fener izledik..

Kanat akınları yoksunu olan, hücum organizasyonlarında dağınık Ali Bilgin ile İlhan Parlak’la etkisiz kalan ve şöylesine net bir pozisyona giremeyen bir takım nasıl maç kazanacak ki?

Bursaspor savunmada çoğalan, Fener’in savruk defansına kontraataklarla çabuk çıkan ve bir başına Sinan’ın bireysel yetenekleriyle iki gol atarak mazı kazanan oldu.. Fenerbahçe bu maçta yerlerde sürünen, Bursaspor da deplasmanda yıldızı yükselendi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi