Ziya Şengül

Ziya Şengül

Selçuk yoksa sen niye varsın?

Selçuk yoksa sen niye varsın?

Maç ile ilgili değil, Abdullah Avcı ile ilgili sözlerle yazıya başlamak istiyorum. Belki biraz ağır kaçacak. Hem de ilk resmi milli maçımızda.

Selçuk İnan yoksa sen niye varsın, Abudllah Avcı? Aykut Kocaman-Alex sürtüşmesi nasıl tartışmalı bir gündem yarattıysa, sen de aynısını yaptın bence. Her ikiniz de Amerika’yı yeniden keşfediyorsunuz sanki.

Aykut hocaya opsiyonlu bakarım. O bir kulüp takımının hocası. Ama sen, bizim ulusal takımımızın teknik patronusun. Hiçbir futbol kantarı, böylesine bir takımı keyfe keder kullanmaya asla izin vermez. Çünkü hepimiz biliriz ki, hele şu son zamanlarda, milli duygularımız herşeyin üstünde.

Maçtan önce okuduğum kadarıyla, “Türkiye’nin en iyi oyuncusu oynamazsa, kimse şaşırmasın” demişti. Bunun ne demek olduğunu kamuoyuna açıklamasını bekliyorum. Benim algıladığım, vermiş olduğu adres, Selçuk İnan’dır. Böyle ukala futbol kafasına asla tahammül edemem.

Şimdi sormak isterim. sevgili Abdullah Avcı’ya. Oyunun son bölümlerinde Umut’un yanına Burak’ı plase etin. İyi de yaptın. Peki Selçuk nerede? Bu iki oyuncunun stillerini en iyi okuyan, onları koşturan, goller attıran adam, milli takımda da olmalıydı.

Tabi ki bu maçın kaybedilmesi dünyanın sonu değil. Ama dünyanın sonu bana göre elindeki oyuncuları kullanmamaktır. Bu kadar yetenekli ve formda bir Selçuk’un milli takımda olmamasını kendi adıma yadırgadığımı belirtmek isterim.

Zaman zaman iyi futbol oynadık ve pozisyonlar bulduk. Umut’un bir kafa şutu, Hollanda’nın çatal tabir ettiğimiz direğine çarparak dışarı gitti.

Arda’nın girdiği, kaleciyle karşı karşıya pozisyonu var. Nasıl gole çeviremedi, üzülüyor, hayıflanıyorum. Onun gibi tecrübeli bir oyuncu o golü atmalıydı diyorum.

Hollanda takım olarak dirençli, çok çabuk ileri-geri giden bir takım. Özellikle Robben’in bireysel yetenekleriyle geliştirdiği akınlarda etkili oldular. Hamit onun karşısında ezildi gitti.

Ama Hollanda, bizim kadar pozisyon bulamadı. Duran toptan Robin Van Persie ile öne geçmenin avantajını kullandılar. Son dakikalarda kontrataktan Narsingh, ikinciyi atıp işi bitiren isim oldu.

Milli takımımız ilerisi için biraz ümit verdi belki; Avcı kendine göre bir milli takım oluşturuyor. Ama kimi yetenekleri de posta kutusuna atmamalı. Selçuk gibi bir yeteneği kullanmadığı gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ziya Şengül Arşivi