Ziya Şengül

Ziya Şengül

Ezilmedik, üzüldük

Ezilmedik, üzüldük

Carrick’ten erken bir Manchester United golü izledik, üzülen olduk. Oyuna iyi başlayan Galatasarayımız, böylesine bir golü hak etmemişti. Amrabat’ın Galatasaray adına direkten dışarı giden gol topu, elbette şanssızlığımız oldu. Ama bir şeyi anlamıyorum. Oyuna iyi başlar gözükürken, kalemizde gol gören olmamalıydık.

Selçuk, bir duran topta Hamit’e çıkarttı. Hamit’in kaleye giden topu yan direği yaladı, dışarı gitti. Bu başka bir şanssızlık mıydı acaba?

Manchester United’ın penaltı kazandığı pozisyonun bana göre tartışılması gerekir. Ama Umut’un daha ilk dakikalarda ceza alanında düşürülmesine hakem penaltıyı çalsa, bu maç böyle bitmez, Galatasaray İstanbul’a kazanarak dönen olurdu.

Nani’nin penaltısını kurtarak Muslera, alkışlarımızı hak etti.

Galatasaray, oyunun belirli bölümlerinde oyuna ağırlığını koyar gözüktü. Emre Çolak oyuna girdikten sonra biraz daha hareketlendi. Ardından, Burak ve sonrasında Emre Çolak ile mutlak 2 gol kaçırdı.

Böylesine şanssızlıklar hep bizim hanemize mi düşecek? Gol vuruşu yapıyoruz, direklerden dönüyor. İyi oynar gözüküyoruz, kalemizde gol görüyoruz.

Ben Galatasaray’ın kazanmasına, kaybetmesine fazla kafayı takmıyorum. Oynadığı oyuna bakıyorum. Dünya devi Manchester United çok mu iyi futbol oynadı? Asla! Ama biz, şanssızlığımıza yanıyoruz. Ne zaman “İyi bir takımımız var” diyoruz, rakip sahada kazanmak adına her şeyi yapıyoruz, ama başaramıyoruz.

Savunmada Dany’i çok beğendim Galatasaray’da. Semih’i de. İlk yarıda Selçuk ağır-aksak oynarken, ikinci yarıda biraz daha derli-toplu oynadı. Umut’tan çok umutlu olduğum bir maçta, erken sakatlanıp çıktı. Yerine giren Elmander’in bu kadar suskun halde olmasını asla yüreğim kabullenemedi. Hani bu adam hücum pres yapardı? Durgun ve suskun olması, böylesi bir maçta olmamalıydı diyorum.

Bunlar puan maçları, eleme değil. Ola ki direklere mahkum olmasaydık, penaltımız verilseydi, puanları Türk futbolu adına hanemize yazdıracaktık.

Kısacası, Manchester United kendi sahasında, Old Trafford’da, çok kolay, dişine göre gördüğü Galatasarayımız karşısında istediklerini tam anlamıyla yapamadı.

Türk Telekom Arena’da böyle oynayan bir Galatasaray, Manchester United’a karşı kazanır diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ziya Şengül Arşivi