Ziya Şengül

Ziya Şengül

Ne umduk, ne bulduk!

Ne umduk, ne bulduk!

Fenerbahçe adına iki devreli bir oyun. İlk 45’teki Fenerbahçe, takım olarak ne savunma, ne orta saha, ne de hücumda hiçbir varlık gösteremedi.

Spartak Moskova adına henüz 6. dakikada golü kaydeden Ari, hücum hamlesini yaparken, bizim savunma oyuncuları onun gol vuruşunu seyretmek zorunda kaldı. Hiçbir takım, özellikle Şampiyonlar Ligi’ne adaysa, böylesine bir gole izin vermez.

Selçuk’u sahada kaldığı süre içinde, inanılmaz pas hataları, top kayıpları içinde gördüm. Oyundaki ağırlığını hiç hissettirmeyerek tepkimi aldı diyebiliriz. Üstüne üstlük kaptanlık pazubandı ile sahaya çıkmış bir futbolcu, bu kadar yerlerde sürünmemeliydi.

Mehmet Topal da ilk yarı itibariyle pek varlık gösteremedi. İkinci yarı, güzel bir gollük şutu direkten döndü. Tabi ki Fenerbahçe ve kendi adına şanssızlıktı.

Fenerbahçe ilk yarı bu kadar kötü top oynarken, ikinci yarıda dirilişe geçti. Ve de Sow’un kafa golüyle maçı eşitledi.

Fenerbahçe, kendi evinde böylesine arzulu ve istekli bir seyircinin desteğiyle, bu maçı farklı kazanır diye bekliyordum.

Ama gelin görün ki; evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Spartak Moskova, maç başında atmış olduğu golle inanılmaz bir avantaj elde ederken, skoru tura taşıyabilmek için zaman zaman oyunu rölantiye alıp, kontrataklarla Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalıştı.

Selçuk oyundan çıkıp yerini Alex’e bıraktıktan sonra Fenerbahçe hücum üstünlüğünü iyice ele aldı, üst üste akınlar tazeledi, pozisyonlar da buldu. İki topu direkten döndü. Turu atlayıp “Şampiyonlar Ligi’nde ben de varım” diyemedi.

Bu maça kadar üst üste golleri sıralayan Kuyt belirli bir mevkide oynamazken, sahanın her yerine krampon bastı ama istenilen düzeyde performans sergileyemedi.

Bu maçın ilk yarısını bir kenara itiyorum. İkinci yarıdaki futbolun adaletinin de Fenerbahçe’den yana ahkam kestiğini söyleyemem!

Özellikle Sow’un son dakikalarda kale sahası içinde çaprazdan şutunda top kaleye gol olarak girmeyince, tur bir sabun gibi Fenerbahçe’nin elinden kaydı gitti.

Kısacası Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne havlu atarken, tüm umutlarını UEFA Avrupa Ligi’ne taşımış oldu.

Gündemdeki isim Alex, maçın son yarım saatinde görev alırken, aman aman bir futbol sergiledi mi; hayır. Ama varlığı bile duran toplarda Fenerbahçe’ye hücum zenginliği kattı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ziya Şengül Arşivi