Ziya Şengül

Ziya Şengül

Hep böyle ol Avcı

Hep böyle ol Avcı

Hollanda maçında Abdullah Avcı’yı yerden yere vurduk. Özellikle ben, “Selçuk yoksa, sen niye varsın?” diye başlık attım. Bu maçta Selçuk’u herkes oynar diye bekliyordu. Ama Avcı, kendi futbol kafasındaki inançları doğrultusunda Selçuk’u yine onbire koymadı. Böylesine iddialı bir düşünceye sahip olan kişiyi her zaman alkışlarım. İyi oynamış, kötü oynamış benim çok umurumda değil. Abdullah Avcı’nın koyduğu tavır çok önemli.

Estonya karşısındaki Milli Takımımız’ı, oyuna başladığı ilk dakikadan, bitiş noktasına kadar, olağanüstü yüksek tempolu, savunmasıyla orta sahasıyla, hücumda çoğalan futbol anlayışıyla çok beğendim.

Şimdi birileri çıkacak “70-75 dakika 10 kişi oynayan Estonya’ya karşı bu galibiyeti fazla abartmayalım” diyecek. Ben de onlara “Futbol maçlarını değil, atletizm müsabakalarını izleyin” derim.

Avcı’yı Hollanda maçında ne kadar kınadıysak şimdi de övüyoruz. Düşüncesine saygı gösteriyoruz. Futbol sahasının içindeki koşan ayaklar, hem oynadıkları futboldan zevk aldılar hem keyif verdiler.

Emre Belözoğlu’na ayrı bir paragraf açmak istiyorum.

Bu kadar iştahlı, bu kadar keyif veren bir futbol, bu kadar saha içi mimarlığına soyunmuş bir patronluğu nasıl alkışlamayayım? Attığı gol de mükemmel.

Avcı, her şeye kızmasın. İyi olduğu zaman biz hep yanındayız. Ama tebeşiri tahtayı koyup, ahkam kesmesini de biliriz.

Bu grupta böylesine bir maçı Saracoğlu’nda kazanmamız, ilerisi maçlar için elbette inancımızı artılara taşımıştır. Ben teknik direktörleri eleştirmesini severim. Alkışlayıp övgü sunmasını da çok severim. Birkaç gün öncesindeki Abdullah Avcı’yı yerden yere vurdum. Şimdi alkışlıyorum. Hep böyle olsun istiyorum.

Milli Takımımız’a destek veren tribündeki insanların da böyle bir futbolu seyrettikleri için, evlerine güvenli ve inançlı döndüklerine inanıyorum.

Takımda kimse için şahadet parmağını kaldırıp kötü oynadı diyemem. Hem takım oyunu oynadık hem de bireysel özelliklerimizi sahaya yansıttık. Kazanmak zorundaydık ve kazandık.

Selçuk İnan’ı da son çeyrekte oyunda gördük. Onun da attığı golle, bizim beklentilerimize cevap verdiğini söylemek istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ziya Şengül Arşivi