Ziya Şengül

Ziya Şengül

Fener bu halde zor kazanır

Fener bu halde zor kazanır

Fenerbahçe, Saracoğlu’nda 3 golle 3 puanı kazanan oldu. Başta kaleci Mert’i çok beğendim. Selçuk ve Mehmet Topal da zaman zaman Aykut Kocaman’ı mahçup etmeyecek performans gösterdiler.

Özellikle Selçuk’un Sow’a “al da at” şeklinde gönderdiği pasını çok farklı bir şekilde alkışlamak istiyorum. Bu maçta Kuyt beklenen düzeyde değildi. Krasiç oyunda kaldığı sürece bir şeyler yapmak istedi, hırslıydı. Çok koştu ve mücadele de etti ama rakibinden geçtiği an kendini yere bırakmasını yadırgamak isterim.

Fenerbahçe bu oyun tarzıyla özellikle savunma anlayışıyla çok zor maç kazanır. Bakmayın dünkü Antep maçındaki kazanılan 3 puana. Antep, Muhammed ve Cenk’le girdiği pozisyonları yarısını golle çevirseydi veya kaleci Mert bu kadar başarılı oynamasaydı bu maçın skoru deplasman ekibi G.Antep’in lehine biterdi. Aykut hoca farklı bir oyun sistemi kurmaya çalışıyor. Saygı duyarız. Maçı kazanan takımın hocası olarak yerden yere vurmak asla istemeyiz. Ama savunmanın rakiplerine vermiş olduğu bu gol pozisyonlarını da asla ve asla gözardı etmesini istemeyiz.

Fenerbahçe’de Gökhan Gönül’ü de beğendim. Bu kadar istekli ve arzulu hem savunmaya hem de hücuma yaptığı katkısı eski Gökhan Gönül’ü gösterdi bizlere. Elbette biz kalemşörlere kazanıp 3 puan alan futbolculara eleştiri hakkı vermez. Sadece ve sadece belirli uyarıları yapmamıza neden olur. Biz de onu yaptık.

Kuyt’ın atmış olduğu Fenerbahçe’nin üçüncü golünde ise Hasan Ali’nin asisti mükemmel diyecek kadar güzellikteydi. Spartak Moskova ile oynanacak rövanş maçı öncesi de Fenerbahçe’nin böyle bir skorla maçı kazanır olması moral açısından doping olmuştur umarım.

Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım’ın elinde mikrofonla bayanlar topluluğuna serzenişi vardı. Tribünler ironi yapıyordu bence “Aykut Hoca Alex nerede diye...”

Aslında onlar Fenerbahçeli futbolculara destek vermek için tribündelerdi. Bırak yapsınlar. Böyle bir durumlarda olaya müdahil olabilirler. Alex’in kadro dışı kalmasıyla ilgili tercih teknik direktörlük koltuğunda oturan Aykut Kocaman’dır. Verilen bu karara da saygı duyuyoruz şu anlık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ziya Şengül Arşivi