Ahlaksız ikili..

Ahlaksız ikili..

FB TV’de yayınlanan“Müzik Molası” isimli programda müzisyen Metin Özülkü ile kayınpederden torpilli Ercan Saatçi arasında öyle seviyesiz bir diyalog yaşandı ki, anlatılacak gibi değil.
Bu ikili, sözü bir ara Galatasaray’a getiriyorlar ve memleketin pek çok yerinde kavgaya gürültüye sebep olabilecek küfürlü ifadeler kullanıyorlar..
Ondan sonra da çekinip yılışıyorlar.. Yönetmene; “Bu program banttan çekiliyor, umarız o küfürlü sahneleri yayınlamazsınız” diyorlar ve ardından da pişkin pişkin ekliyorlar; “Bu programı kadınlar da, çocuklar da seyredecek, bu küfürlü sözler ayıklanmazsa hoş olmaz!..”
Bunlara ne demeli?.. En hafifinden “terbiyeden, spor ahlakından uzak, ahlaksız herifler” denir!.. Aslında bunların anlayacağı şekilde lügatımızda çok daha ağır kelime ve cümle var, ancak biz yine de terbiyemizi muhafaza edelim..
İki kulüp arasında gerginlik had safhadayken, yine Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları birbirlerini neredeyse düşman ilan etmişken, iki kişi çıkıyor ve tamiri mümkün olamayacak yaralar açıyor..
Bunlar provokatör mü?.. Bunlar canlı bomba mı?.. Sahi kim bunlar?..
Biri kayınpederi Ertuğrul Özkök’ün torpiliyle Hürriyet Gazetesi spor servisinin başına dert olan eski müzisyen Ercan Saatçi!.. (Dert olan diyorum, zira bu kişinin Hürriyet Spor Servisi’nde sevilmediğini defaatle duydum)... Diğeri ise Türkiye’de kimler tarafından dinlendiğini bilemediğim, şahsen tek bir eserini dahi takip etmediğim bir müzisyen!.. 0nca müzik erbabları kulvar dışı kalırken, bu ikili maşallah her yerde köşe!..
Maalesef, bunlar arkalarındaki güçle program yapıyorlar, ardından da böyle abuk sabuk söylemlerle ortalığı karıştırıyorlar..
Ben bunların gerçek Fenerbahçeli olduklarına da inanmıyorum!.. Bunlar olsa olsa gündemde kalmak isteyen uyanıklar!..
Bu arada, Galatasaraylı kardeşlerime de iki çift laf edeyim..
Böyle provokasyonlara sakın alet olmayın!.. Bu tür ayrık otlarını kesinlikle dikkate almayın!.. Unutmayın; Fener’siz Galatasaray olmaz!.. Tıpkı Galatasaray’sız da Fenerbahçe olamayacağı gibi..
“Fenerbahçe Galatasaray’ı yener, Galatasaray da Fener’i mağlup eder” dostlukla karışık spor rekabeti de böylece sürer gider!..
Gelelim madalyonun tersine..
Şimdi, Fenerbahçeli Ertuğrul Özkök, bakalım ne yapacak?..
Özkök, gerçekten harbi bir Fenerbahçeliyse, sporun, dostluk, kardeşlik, sevgi ve ahlak olduğuna da inananlardansa, Ercan Saatçi isimli kişiyi ibreti alem için kapının önüne koymalı!..
Ardından FB TV de müzisyen Metin’i kovmalı!..
Hatta bunlar da yetmez, Fenerbahçe Kulübü bu küfürbaz ikiliyi ömür boyu Şükrü Saracoğlu’na sokmamalı..
Her platformda sağlıklı bir toplum istediğimizi söylüyoruz ya!.. Toplumsal mutabakat diye diye de dilimizde tüy bitti.. Elbette sporda da gerekli bunlar..
Netice-i kelâm; gerginlik ve ahlaksızlık üreten kimler varsa topuna “kırmızı kart” gösterilmeli!..



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi