Kavgasız.. Gürültüsüz.. Centilmence..

Kavgasız.. Gürültüsüz.. Centilmence..

Bir Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi daha geldi çattı!..
Kaçıncısına şahitlik edeceğim, inanın ki sayısını unuttum!.
Öncelikle, centilmence bir müsabaka olmasını ve kimsenin de burnunun kanamamasını diliyorum.. Böyle arzu ve isteklerle başladım yazıya, zira üzülerek görüyorum ki, spor faaliyetlerinde istenmedik olaylar oluyor..
Değerli okuyucularım; bugünkü Beşiktaş-Fener müsabakası, Türk futbolunda dostluk ve kardeşlik duygularının yeniden yeşermesi adına tarihi bir fırsat..
Biliyorsunuz, son günlerde futbolseverler oldukça gerildi.. ‘Kim gerdi?.. Müsebbibi şu.. Hayır bu değil o’, gibi ayrıntılara girmenin de pek bir anlamı yok!.. Şu an itibariyle suçlu da aramaya gerek yok!.. Medyaymış, yöneticiymiş, seyirciymiş.. Bu gün itibariyle hepsini geçelim.. Futbolsever uyanık olmalı, asap bozucu hareketleri yapan kendi takımının yöneticisi bile olsa prim vermemeli..
0lay bu kadar basit..
Nedir kardeşim bu?.. Alt tarafı futbol maçı.. Altı-üstü bir oyun!.. Yeneni olur, yenileni olur.. Dünyanın sonu mu olacak kaybeden için?..
Maçın Dolmabahçe Stadı’nda olması Beşiktaş’lılar için avantaj gibi gözükse de Fenerbahçe’nin de bu stadyumdan epeyce galip gelerek ayrıldığı herkesçe malûm!..
Karakartalın sezona kötü başlaması, ardından da Avrupa Şampiyonlar Ligi müsabakalarında başarısız olması, Siyah-Beyazlı renklere gönül verenleri oldukça üzdü..
Ancak, Beşiktaş’ın son haftalarda kısır sonuçla da olsa maçları kazanması, bir nebze de olsa taraftarlarını rahatlattı.. Bu da Beşiktaş’ın moralli fotoğrafı..
Gelelim maçla ilgili samimi tespitlerimize..
Fenerbahçe’deki stresi Beşiktaş’tan az görüyorum.. Fener takımı, deplasmanda oynamanın dezavantajını her an avantaja çevirebilecek futbolculara sahip..
Beşiktaş’ın bu maçtan mağlubiyetle çıkmaması için Alex’e mutlaka bir pranga takması gerekir.. Çünkü formda bir Alex, hangi takımın karşısında oynarsa oynasın, ekibine müthiş bir avantaj sağlıyor..
Beşiktaş, ayrıca defans bloğunu fazlaca öne çıkartmamalı.. Zira Fener forveti rakip kaleye çabuk inebilen ayaklardan kurulu.. Tabii, herşeye rağmen bu tür derbilerde bir tarafı kesin favori gibi gösterenler yanılabilirler..
Ancak, Beşiktaş, geçirdiği onca sıkıntının neticesi olarak Fenerbahçe’yi yenemez mi?.. Neden olmasın!.. Üstelik bunu kimse de yadırgamaz!.. Ama tekrar etmek gerekir ki, Fenerbahçe, Siyah-Beyazlıların 1-0’lık neticelerle kazandığı maçlardaki rakiplerinden üstün bir takım!..
Uzun lafın kısası; biraz klâsik olacak ama, “hakedenin kazanması” arzumuzdur!..
Bir de, sahadaki futbolcular birbirleriyle sarmaş dolaş olmalılar ki, bu tablo camialara da, tribünlere de sirayet etsin..
Böyle fotoğrafları arzuluyoruz..
Arzulamakla da kalmıyor, özlüyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi