Fener çanak tutarsa, olacağı bu!..

Fener çanak tutarsa, olacağı bu!..

3-0 gibi ağır bir neticeyle maçı kazanan Siyah-Beyazlılar derbide gülen taraf oldu....
Fenerbahçe, ilk yarıda başabaş bir oyun ortaya koydu, hatta zaman zaman daha da üstün gözüktü. Ancak, ikinci yarı işler değişti.. Fener’in 3 dakika içinde 2 gol yiyerek oyundan kopuşu, o ana kadar orta şekerli gözüken Beşiktaş’ı adeta ateşledi..
Fink, uzun zamandan beri görmediğimiz güzellikte nefis bir gol attı.. 0 muhteşem golün spor programlarının jeneriklerine girmesi gerekir.. 3 dakika sonra da Bobo’nun, Fener defansının uyuması neticesinde attığı fırsatçılık kokan golü..
Derken, maçın başından beri oyun oynayacağına “vır vır” edip duran Kazım’ın hakem tarafından haklı olarak atılması..
0 andan sonra da Fenerbahçe’nin psikolojik olarak çöküşü..
Ardından da Uğur’un ofsayttan attığı 3. gol..
Aslında o gol de olmasa Fener’in işi bitmişti..
Evet değerli dostlarım; Beşiktaş haklı bir galibiyet aldı.. Mustafa Denizli’nin oyuncu değiştirmedeki hamleleri yerindeydi..
Daum ise elindeki imkânları kullandı.. Fakat takımında ruh yoktu..
Alex, Fink’in markajından kurtulamadı..
Fenerbahçe’nin iki adet başbelası var..
Biri Emre, diğeri Kazım!..
Emre sakatlanıp çıktı.. Sakatlanmasaydı muhtemelen Kazım gibi atılabilirdi.. Çünkü her maçta sıkıntı veriyor Emre!..
Tabii, bu tür müsabakalarda şans faktörünü de unutmamak lazım..
Alex’in ilk yarının uzatmalarında attığı serbest vuruşun direkten dönmeyip de gol olması, Beşiktaş’ı ikinci yarıda zora sokabilirdi..
Hakem Fırat Aydınus, benim değer verdiğim bir hakem!.. Önce onu açık ve net belirteyim.. Ve de medeni ilişkileri süper olan, ölçülü, beyefendi, bir insan!.. Ancak bu maçta eski müsabakalarına adeta rahmet okuttu.. Yani; performansı bozuktu.. Hadi, Toraman’ın Kazım’a yaptığı bindirme es geçilebilir, fakat İbrahim Üzülmez’in Gökhan’a yaptığı açık penaltıyı nasıl atladı, anlayabilmiş değilim!..
Diyelim ki, Aydınus o pozisyonu süzemedi veyahut ters konumda yakalandı, peki ya yan hakem?.. Bostan korkuluğu olarak mı görevlendirilmiş?.. 0 hareket dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın penaltı.. Ağır çekimlerde net görünüyor.. Aynı yan hakem, Uğur İnceman’ın ofsayt golüne yine ses çıkarmıyor, Fırat kardeşim de buna eyvallah diyor..
Şunu da belirteyim, İbrahim Üzülmez, Gökhan’a yaptığı penaltı gerektiren hareketi Beşiktaş 1-0 öndeyken gerçekleştirseydi, Aydınus penaltı noktasını gösterir miydi, göstermez miydi?.. Bence banko gösterirdi.. Oyunun gidişatına göre yorumlama gördüm Fırat’ta.. Ya da seyirci baskısından çekindi..
Tabii, bariz hakem hataları var. Ancak, Beşiktaş’ın galibiyetini sadece hakem hatalarına bağlamak da doğru olmaz!..
Sokak tabiriyle, Fener zaten ipe un sermiş..
Netice-i kelâm; Fener’in penaltısı da verilse, Alex’in şutu direkten de dönmese, Sarı-Lacivertlilerin bu maçı alabilecek dermanı yoktu..
Beşiktaş’ı kutluyoruz..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Sami Özey’le Hayatın İçinden” programının bugünkü stüdyo misafiri Dr. Ömer Bolat..
Hayatın tüm renklerinin konuşulacağı programın başlama saati 16.30..
www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi