Ziya Şengül

Ziya Şengül

Tatsız tuzsuz bir futbol

Tatsız tuzsuz bir futbol

Böyle bir Fenerbahçe’yi izleme şanssızlığını yaşayan bana, ne oynanan oyun, ne de futbolcuların verimsiz görütüleri maçın tümünde hiçbir şey vermedi. Bir takım olgusunda cezalı oyuncularını sahiplenebilirsin, sakatın da olabilir; ama 3-4 oyuncudan yoksun kaldığın zaman bu kadar kötü oynama lüksüneü Fenerbahçe takımı sahip olamaz.

Uğur’a bakıyorum, topla buluştuğunda hem kendini çok zorluyor; hem de topla boğuşur gibi görüntüler veriyor. Takıntım Kezman, bu maçta da hiçbir şey yapmadı ve inanılmaz kötü görüntüler verdi. Bu nasıl bir futbol anlaşyışıdır ki iki pas yapamıyor. Bire bir de rakibini geçemiyor. Kendi kendine yere düşüyor, hakeme kızıyor; sonra da benden büyük yok diyor.

Fenerbahçe’nin orta saha görevlileri Kemal ve Selçuk, verimsiz, ayrıca top kayıplarının baş aktörleriydi. Colin Kazım, top ayağında birşeyler yapmaya çalışıyor. Topla oynarken zevk verendi ancak oyun şekli sedece kendini tatmin eden takımı adına da verimsiz kalandı. Her iki takım da kazanma adına değil de sanki maç bitsin gibi beklentilerde idi. Bu kötü oyunda Fenerbahçe’de bir tek görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan kaleci Serdar’dı. 3 önemli gol pozisyonunda özellikle de Bebe ile karşı karşıya kaldığında başarılı bir kurtarış yaparak takımının yenigilgisini önleyen adamdı. Fener bu oyuncularla iyi takım görüntüsü vermiyor. üstündeki formayı çıkarsalar, değil zirveye oynamak inanın bana ligde kalmaya mücadele verirler. Ben böylesine tatsız tuzsuz bir maç görmedim.

Futbolculuk dönemlerimde Selçuk ve Kemal gibi oyun sergileyen bir futbolcu olsaydım, o dönemin köşe yazarları Gündüz Kılıç, Samim Var, Namık Selik, Kahraman Babçum gibi ağabeylerin, yapacağı eleştirilerle sokağa bile çıkamazadık. Şimdi biz bu futbolcu arkadaşlarımızı kötü oyunları yüzünden eleştiriyoruz ya; biliyorum ki onlar bize çok kızıyorlar. çünkü onlar, kendilerini çok önemsiyor ve iyi futbolcu olduklarını zannediyorlar. Topu kontrol edemedikleri zaman sahaya bahane buluyorlar. Bizim dizimize kadar olan çamurlu zeminlerde oynamış olsalardı, bazı Fenerli futbolcular, değil maça çıkmak antrenman sahasına bile giremezlerdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi