Boksun 'en'leri belli oldu..

Boksun 'en'leri belli oldu..

Bir an futboldan sıyrıldım ve bugünkü yazımı “Boks”a ayırdım.. Hernekadar “futboldan başka ne yazarsak yazalım, müşterisi çıkmıyor” felsefesine takılsak da, öteki spor dallarını da unutmamalıyız..
Yıllardır futbol ağırlıklı yazılar yazan bir spor yorumcusu olarak ve de “Boks Federasyonu Basın ve Halkla İlişkiler Kurulu üyesi” olarak, meseleyi böyle görüyorum..
Böyle bir girişten sonra gelelim bugünkü yazımıza.. Cuma gecesi güzel bir organizasyondaydım.. İstanbul Boks İl Temsilciliğinin düzenlediği Yılın Boks ödülleri, Ataköy Olimpiyat Evi’nde sahiplerini buldu.. 14 ayrı kategoride yarışan adayların yanı sıra boks camiasının 6 ismi de İstanbul Boks İl Temsilciliği tarafından “özel ödüle” layık görüldü..
Geceye boks sporuna gönül vermiş pekçok kişi katıldı ve çoğuyla da sohbet etme imkânım oldu.. AK Parti Sivas Milletvekili pehlivanlar pehlivanı Hamza Yerlikaya.. İstanbul Vali Yardımcıları Ergun Güngör ve Hürrem Aksoy.. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu.. Ve diğer kıymetli dostlar.. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, eski şampiyonlardan Selami Karakelle, eski Milli boksör ve antrenörlerden İrfan Polat, Kıraç Belediye Başkanı Hamit öncü, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Faruk Hasetçi ve Arif çelik, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı ve eski şampiyon boksörlerimizden Hüseyin Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Boks Şubesi Başkanı Mert öztemel, Türkiyemizin unutulmaz boksörlerinden Avrupa Şampiyonu Cemal Kamacı..
Ve daha ismini hatırlayamadığım pekçok değerli isim..
Televizyonların başarılı spor spikeri Sabri Ugan’ın sunuculuğunu yaptığı gece, ödül alanların, ödül verenlerin birkaç kelime de olsa gecenin mana ve ehemmiyetine binaen yaptıkları konuşmalarla sürdü.. Bendenize de TRT’nin ödülünü vermek düştü..
“Boks Sporu’na En çok Destek Veren Televizyon” seçilen “TRT” adına gecede bulunan Metin çakmak’ı tebrik ettikten sonra ödülünü verdim..
Gecede herkes duygu ve düşüncelerini dile getirdi ama bir temenni hepsinden daha ön plana çıktı.. 0 da şuydu; “Bu yıl yapılacak olan Pekin 0limpiyatları’nda Boks Milli Takımımızın şampiyonlar çıkarması..”
Gecenin bir başka dikkat çeken yönü de Avrupa Şampiyonu olan yılların boksörü Cemal Kamacı’nın benim de altına imza attığım tespitleriydi.. “Boks sporunda üstelik de müsabakalar bedava olduğu halde salonlar neden dolmuyor?” diye sordu ünlü şampiyon.. Ve devam etti; “Biz müsabakalarımızı 30-40 bin kişilik stadyumlarda yapardık ve insanlar bilet bulamazlardı?..”
Geceye yakışmayan bir “münasebetsizliği” de aktarmak istiyorum.. Güzel olayları nasıl ki övgüye layık görüyorsak, yanlışları da söylemeliyiz.. Bu aziz memleket için fedayı can eden şehitlerimizin çokca görüldüğü ve sıcak savaşın hüküm sürdüğü bir süreçte, sanatçı(!) oldukları iddia edilen, vücudunun dörtte üçü çıplak bir kadınla bir erkeğin, sahnede “seks” yapar gibi dans etmelerini çok yadırgadım.. Bu dans, geceye renk olsun diye düşünülmüşse, düşünenler yanlışın dikalasını yapmışlar.. Milletimizin hassasiyetlerine uygun düşmeyen böyle negatif görüntüler, sporun tanımındaki maddelerin en önemlilerinden olan “ahlak” kavramıyla ne kadar örtüşüyor?.. Eğer maksat şov yapmaksa bize yakışan nice şovlar var!.. Kompleksten kaynaklandığına inandığım bu tür işgüzarlığa gerek yok!..
Benim bu hissiyatıma Cemal Kamacı da tercüman olmuş olacak ki, konuşmasında bu görüntüden rahatsızlık duyduğunu o da açıkça söyledi..
Yine geceye ev sahipliği yapan ömer Karadeniz hakkında da birkaç söz söyleyelim.. İstanbul Boks İl Temsilcisi, aynı zamanda başarılı bir sanayici de olan ömer Karadeniz, gerçekten boks sevdalısı bir kişi.. Boks sporunu hak ettiği yere getirmek için epeyce mücadele veriyor.. Ve bu mücadelesinde de en büyük desteği İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar’dan görüyor.. Yaptığı konuşmada da bunu açık seçik deklare etti..
Ben de bu vesileyle başta ömer Bey’i ve boks sporuna gönül verenleri tebrik ediyorum..
-
NOT: LALEGüL FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri, işadamı Sadık Ayhan Saruhan..
Pekçok işdalında faaliyeti olan ve sivil toplum teşkilatlarında aktif görev alan Sadık Bey’le hayatı konuşacağız..
88.4.. Saat: 17.05-18.30.. www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi