Ziya Şengül

Ziya Şengül

Puan kaybederse şampiyonluk kaçar!

Puan kaybederse şampiyonluk kaçar!

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çok iyi oynamamasına rağmen farklı kazanabileceği gol pozisyonları üretti fakat golü bulmakta ne yazık ki becerisiz kaldı. Maç sonrasında Niang, söylemlerinde “Ben bu kadar gol kaçırdımı hiçbir maç” hatırlamıyorum diyor. Doğrudur Fransa’da gol kralı olmuş bir kişinin böylesine kolay olabilecek golleri kaçırmasını onun gibi bir futbolcuya biz de yakıştıramadık. Yalnız o mu? Dia da bir iki gol kaçıran adam olurken Alex ve Gökhan Gönül de bu yarışın içinde oldu. Pozisyon üretmek olağanüstü güzellikler futbol adına. Ama yakaladığın pozisyonları bu kadar cömertçe kaçırırsan takım olarak umduğunu değil bulduğunla kalırsın. F.Bahçe çok farklı kazanacağı maçı berabere bitirdi. Şöyle bir bir arkaya dönüp bakıyorum ligin daha 5. haftası bitmiş 8 puan kaybı var. Bu sezona F.Bahçe çok kötü başladı. Özellikle deplasmanlarda beklenilen futbolu sergileyemezken kaybeden oldu. Aykut, bunları çözüp düzlüğe çıkarmayı düşünürken Alex problemi kabus gibi Fenerbahçe’nin üstünde kaldı. F.Bahçe bundan sonraki maçlarda ne yapar merak içindeyim. Emre’nin sakatlığı ayrı bir problem. Emre’nin yokluğu Alex’in problemli oluşu nedeniyle Aykut’un nasıl bir 11’le sahaya çıkacağını kestirmekte zorlanıyorum.
Her şey bir yana bir sürü gol kaçırmalarına rağmen ben Niang’ı da Dia’yı da Beşiktaş maçında beğendim. Aynı performansı sergileyecek olurlarsa bu kez gol kaçıranlar değil, gol atanlar olurlar. Kanarya’nın üst üste bir kaç maç kazanması gerekir ki takım adına, camia adına moral yakalayan olsun. Bundan sonraki maçlarda değil maç kaybetmek puan kaybetse bile F.Bahçe şampiyonluğa uzaktan el sallamaya başlar.

Kısacası Aykut, elindeki mevcut futbolcuları yerli yerinde oynatırsa, hatta çift santrfora dönüp golü düşünen Fenerbahçe’yle beklediği umduğu iyi sonuçlara ulaşabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi