Kaleci farkı...

Kaleci farkı...

Uzun yıllardan beri böylesine ilginç bir Türkiye Kupası finali izlemedim.. Tam bir Anadolu derbisi.. Kora kor.. İki ekip pürdikkat.. Aman bir kaza golüne kurban gitmeyeyim, diye azami gayret içindeler..
Ama korkunun ecele faydası yok.. Birisinden biri gidecek!.. Doksan dakikanın sonunda olmasa da uzatmalar da gidecek!.. 0 da olmasa penaltıların sonunda iki yumurtadan biri mutlaka kırılacak.. öyle de oldu..
Evet değerli okuyucularım; Gençlerbirliği ve Kayserispor, Bursa Atatürk Stadında ve de üst düzey protokol önünde Türkiye Kupası finaline çıktılar.. Kupayı seri penaltı atışları sonunda Kayserispor kazandı..
0yunun geneline bakıldığında iki ekipte aşağı yukarı birbirine pek üstünlük sağlayamadılar.. Gençlerbirliği’ni belki biraz daha atak, daha presli ve arzulu gördüğümü söyleyebilirim..
0yuna sonradan giren Mehmet çakır eğer dikkatli olsaydı Gençlerbirliği maçı uzatma dakikalarına bile götürmeyebilirdi.. Bir de Kayserispor adına Cangele’nin kaçırdığı fırsat.. Ve de Mehmet Topuz’un sert şutunu Gençlerbirliği kalecisi Periç’in güzel bir refleksle kurtarması..
Akıllarda kalan bu hareketler..
Ve müsabaka da başladığı gibi sona erdi..
Peki maç 0-0 bitti de sonra ne oldu?.. Neler olmadı ki?.. öyle bir penaltı bölümü yaşadık ki heyecan binbeşyüzdü.. Kalbinde rahatsızlık olan taraftarlar bu sürede birkaç “dilaltı” tüketmişlerdir herhalde..
İlk 5 penaltılarda iki tarafta 2’şer atışı kaçırdılar.. Ardından seri penaltılara geçildi.. Yani; kim kaçırırsa işi bitecek.. Bu süreçte şans Ankara’nın Gençlerine 2 defa güldü.. önce El Saka gibi yılların tecrübesi, Bulgar kaleci İvankov’a nişanladı topu..
Bir başka ifadeyle, köşeye giden topu, gecenin yıldızı olan İvankov kurtardı..
İkincisinde, yine işi bitiriyordu Gençlerbirliği.. Ergün Teber penaltıyı kaçıran öteki kırmızı siyahlı eleman oldu!.. Yine İvankov çıktı sahneye..
Penaltı bu.. Elbette kaçar.. Ancak böylesine hayati bir durum söz konusuyken ve kupaya sadece bir vuruşluk mesafe kalmışken, o top gol yapılmıyorsa, onun ismine şans denmez beceriksizlik denir..
Ve ardından Gençlerbirliği bir penaltıdan daha yararlanamadı.. Mehmet çakır da modaya uydu ve attığı penaltıyı İvankov kurtardı..
İvankov’un bu kurtarışı Kayserispor’u tarihinde ilk defa “Türkiye Kupası Şampiyonu” yapıyordu.. Sadece Kupa Şampiyonluğu da değil, UEFA Kupasına katılma hakkını da kazandırdı Kayserispor’a..
Gençlerbirliği futbolcuları ise, Bursa stadının çimlerine yığılıp kaldılar..
Futbol böyle bir oyun işte.. El Saka ve Ergün Teber’in atış için kaleye yöneldiği anlarda “eyvah işimiz bitti” diyen Kayserisporlu teknik heyet ve futbolcular, Mehmet çakır’ın topu İvankov’a kaptırmasıyla bir anda sevinç yumağı oldular..
Böyledir bu işler..
Biri ağlar, biri güler..
Futbolun hem mayasında, hem de doğasında var..
Kutluyoruz Kayserispor camiasını..
Kupaları hayırlı olsun..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi