Şampiyona alkış, kaybedene şefkat...

Şampiyona alkış, kaybedene şefkat...

Evet, değerli dostlarım, Süper Lig’in sonuna geldik.. 2007-2008 sezonu bugün oynanacak müsabakalarla sona eriyor.. Şampiyon bugün belli olacak, küme düşenler ise geçtiğimiz haftalarda zaten belli olmuştu.. Bakın, samimi olarak sizlere düşüncemi söyleyeyim.. Sportif anlamda şöyle bir Türkiye istiyorum.. “Kazananın kaybedeni şefkatli bir biçimde kucakladığı, kaybedenin ise kazananı gönülden alkışladığı bir memlekette yaşamak inanın ki en büyük arzum!..” Bu duygu ve düşünceleri tribünlere de yaymak en birinci vazifemiz olmalıdır, ama bunu kaç kişi yapıyor?..
Sporun amacı, tıpkı tanımındaki gibi, dostluk, kardeşlik, sevgi ve barış rüzgârlarını estirmektir.. Aksi fiiller sporun ruhuna uymaz!..
Bugün şampiyon belli olacak, dedik.. Doğrudur, müsabakalar 19.00’da başlayacağına göre, saat 21.00 gibi Türkiye Süper Lig’inin şampiyonunu tüm sporseverler öğrenmiş olacaklar!.. Ondan sonra, doğal olarak sevinmeler, sokağa çıkıp takımlarını desteklemeler vs.. Olacak bunlar çünkü.. Olacak ama temennimiz asla aşırılığa kaçılmaması yönündedir.
Herkesin hazımlı olması gerekir.. Şampiyonluğu kaybedenin şampiyon olanı alkışladığı bir Türkiye özlemimizi dile getirdik ya, taraftarlar da aynen bu düşünceye uymalı..
Daha bir kaç gün önce İspanya’da aynısı olmadı mı?.. Bu senenin şampiyonu Real Madrid’e 4-1 mağlup olan Barcelonalı futbolcular, Realli meslekdaşlarını alkışlamadılar mı?..
Onlar bunu beceriyorlar da bizim sporcularımız neden yapmasınlar?..
Burada takımlarına gönül vermiş taraftarlara da iş düşüyor..
İlle de benim takımım kazanacak diye bir düşünce olamaz!.. Yok çünkü böyle bir şey. Kulübünü, takımını elbette seveceksin, ancak rakibinin de müsabakayı kazanma hakkı olduğunu unutmayacaksın!..
Futbolseverler bu basit kuralları benimsese, inanın ki, ne kavga olur, ne gürültü..
Aslında yazacak çok şey var ama burada kesiyorum..
Süper Lig’in şampiyonunu tebrik ediyorum.. Şampiyonluğu kaybeden 2.’yi de kutluyorum.. Ve de 3., 4., diğerlerini de..
Hatta küme düşenleri de..
Kısacası;
Sporun tanımına uyalım..
Hep dost kalalım..
Kardeşçe yaşayalım..
Dünya kimseye kalmaz..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi