Ziya Şengül

Ziya Şengül

Görünen köy kılavuz ister mi?

Görünen köy kılavuz ister mi?

Sen Fenerbahçe olarak avucundaki şansını hovardaca kaybet; sonra da mutlu beklentilerin sana dönsün diye bekleyedur... Olur mu hiç, olabilir mi? Olmadı işte... Olamazdı da!.. çünkü atı alan, Ali Sami Yen’den; üsküdar’a çoktaaaaan geçmişti...

Bizim köyün çocukları el bebek, gül bebek... Refah hayat, bol paranın nimetinden doyuma ulaşmış, futbola bakış açıları, ‘Aman canım sen de.. Lig bitsin de gidelim’ havasında... Bu kadar da vurdumduymaz olunur mu? İşte gördüler Avni Aker’deki skor tabelasını...

Ayrıca Fener kalesinde Serdar olmasaydı, bu maçın skoru böyle bitmez; yarım düzine kalelerinde gol görürlerdi. Trabzonspor çok gol pozisyonuna girdi. Savunması kevgir gibiydi, delik deşik. Yattara’nın atmış olduğu ilk Trabzonspor golünde kaleci Serdar’ın yapacağı hiçbir şey yoktu. Umut’un golü ise Fener’in tüm umutlarına son noktayı koydu.

Yattara ilginç bir oyuncu. İyi gününde olduğu zaman karşısında hiçbir savunma oyuncusunun sağlıklı ayakta kalacağını zannetmiyorum. Fener karşısında da bir sağdan, bir soldan savunmayı yelpaze gibi salladı.

Fenerbahçe çok topla oynuyor gözüküyor. Kazanmış olduğu bütün topların yarısından çoğunu da rakibine kaptırıyor. Bu kadar pas hatasını her maçta tekrarlayan bir Fenerbahçe’yi; bir türlü içime sindiremiyorum.

Şimdi maçlar bitti. Transfer haberleri gelecek gazete manşetlerine. Ben bir kaç futbolcuyu Fenerbahçe’den, Avrupa’ya takdim etmek istiyorum. İstihbaratım iyidir! Selçuk’u Real Madrid istiyormuş. Koskoca bir yalan. Benim yalanım... Yasin’i de Barcelona... Bu da benim yalanım. Vallahi Maldonado’yu almışlar, herhalde turşusunu kuracaklar. Onu da Milan istiyormuş, Lugano ile beraber.

Niye bu kadar yalan uydurdum. çünkü Fenerbahçe öyle yalan futbol oynuyor ki, ben de böyle yalanlara takılan oldum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi