Bayramınız mübarek olsun, gönlünüz sürurla dolsun...

Bayramınız mübarek olsun, gönlünüz sürurla dolsun...

Bir Kurban Bayramı’na daha eriştik.. Rabbimize ne kadar hamd etsek az!.. Bayram günleri yazdığım yazılarda nedense daha bir heyecan duyuyorum..
Bayram.. Ulu bayram.. Dargınların barışmasına vesile olan bayram.. Zengine fakiri hatırlatan bayram.. Güçlünün güçsüze el uzatmasına sebep olan bayram.. İslâm coğrafyasının her metrekaresinde yardım duygularını harekete geçirten bayram..

Saymakla bitmez bayramların fazileti.. Ve de uzar gider.. Bayramlar aynı zamanda imtihan günleridir de!.. Ne mutlu nefsini ayakları altına alana.. Düşünün bir kere.. İki dargın insan.. Normal zamanlarda birbirleriyle görüşmüyorlar.. Görüşmeyi de bırakın, konuşmuyorlar bile.. İşte bayram bir vesile.. Dargınlardan kim elini diğerinden daha çabuk uzatırsa işi o bitirir.. Başka bir ifadeyle, sevap malını o götürür..

Tabii bu sayfa “spor sayfası” olduğundan dolayı yazımızın içinde biraz “sportif figür” olmalı değil mi değerli okuyucularım?.. Biraz da sporcu penceresinden bakalım bayrama..

üzüntü duyuyorum kıymetli dostlarım, hem de çok!.. Bu ülkede bayramların gerçekten bayram gibi yaşanmasını bütün kalbimle istiyorum.. Niye böyle konuşuyorum, izah edeyim..

Burası Müslüman bir ülke.. Türkiye’deki futbol takımlarında top koşturanların adedini yüzdeye vursak 90’ı Müslüman çocuklar.. Ve senede de iki dini bayramımız var.. Ne olur sanki, bayram haftasında maç oynanmasa.. çocuklar da doya doya bayramlarını yapsa.. Bu futbolcuların çoğu şehirlerinden uzakta bulunuyor.. Kimi ise köylerinden!. Rahat bir biçimde gitseler, analarıyla, babalarıyla, sevdikleriyle, birkaç gün geçirseler, kötü mü olur?..

Yabancı futbolcular, Türkiye’ye transfer yapacakları zaman, menajerlerine talimat veriyorlar.. “Noel tatilinde ülkeme giderim ha” diyorlar.. Bizim kulüpler de paşa paşa kabulleniyorlar.. Hristiyana eyvallah, Müslümana gelince boşver!.. Bu iş değil, değerli kardeşler..

Alex’e, Bobo’ya, Aurelio’ya, Lincoln’e, Song’a tamam, bizim Mehmet’lere devam.. 0lmaz hemşerim!.. Bu iş ne yapılıp, ne edilip düzeltilmeli..

Kimse bana bunu FİFA’ya, UEFA’ya izah edemeyiz filan demesin!.. Hikâye anlatır çünkü.. FİFA ne karışır senin bayramına.. Kış oluyor, yağmur, kar oluyor, icabında birkaç hafta ligleri tatil ediyorsunuz da, mübarek bayramda mı edemiyorsunuz?..

Neyse, fazla uzatmayalım..

Bayram günü fazla tıraş cilde zarar verebilir..

Aziz okuyucularımın ve tüm âlem-i İslâm’ın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.. Bayramın, aziz memleketimize hayırlar, mutluluklar ve afiyetler getirmesini Yüce Allah’tan (cc) diliyorum..



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi