Ziya Şengül

Ziya Şengül

İyi oynamadı ama disiplinleri yetti

İyi oynamadı ama disiplinleri yetti

Avrupa takımlarındaki şöhretli futbolculardan oluşan Almanya ve Portekiz Milli Takımı ortaya koyulan futbol adına kendi takımlarında oynadıkları gibi bir performans içinde göremedim. Örneğin: Ronaldo. Real Madrid’in gol makinesi sanki.. Ama gel gör ki kendi milli takımında böyle gollere uzak kalıyor. Nani’ye bakıyorum, Manchester United’da harikalar yaratıyor. Ama kendi milli takımında aynı Ronaldo gibi bekleneni veremiyor.

Almanya’da Mesut.. Alman futbolunun disiplinine uygun olduğu için ona böyle eleştiri yapmak lüksüne giremiyoruz. Çünkü bu sistemin oyuncusu.. Almanya benim bu maçta izlediğim kadarıyla öylesine aman aman bir futbol sergilemedi. Eğer, Portekiz Milli Takımı’ndaki Pepe’nin bilinçli harika bir gol vuruşu çataldan dönmeyip gol olsa, oyununn şekli şemalini de farklı boyutlara taşırdı. Gomez durdu durdu, bir kafa golü attı. Takımını rahatlatan oldu. Ama Almanya’da Podolski hiçbir varlık gösteremedi, Müller de öyle... Tabiki biz bu eleştirileri satırlara koyarken, şunun da iyi bilinmesi gerekir ki böyle turnuvalardaki ilk maçlar yüksek kalitede olmaz. Çünkü her iki takımda tedbirli oyun disiplinine sabit kalıp, pozisyon bulursa bir golle maçı alıp, götürmek ister.

Almanya, Gomez’i daha fazla topla buluşturabilseydi fiziksel gücüyle atmış olduğu gollerle maçı daha farklı yapardı. Ama gördük ki Almanya eskiden sık sık yaptığısağlı ve sollu ataklaını Gomez’le buluşturamadı. Zaten bir kere buluşturdu, Gomez onu da gole çeviren oldu. Dünyada bazı milli takımlar vardır. Onlar hep turnuva takımıdır. Bunların başında da Almanya gelir. Brezilya, İtalya gelir. İngiltere Ligi’ndeki oyun temposunu İngiliz Milli Takımı böylesine turnuvalarda gösteremeyip, hep nal toplamıştır. Portekiz de öyle. Kısacası daha sabırlı, oyun disiplininden hiç kopmayan Almanya, bu maçta da iyi futbol sergilemesine rağmen maçı kazanmasını bildi.

Bundan evvel ki seyretmiş olduğum Danimarka-Hollanda maçı ise, özellikle Robben’den gol beklentisi bu maçta da havada kaldı. Krohn-Dehli bireysel yeteneklerini iyi kullanarak, takımın adına golü attı. Turnuvaya 3 puanla başlayan Danimarka oldu. Hollanda ise çok gol pozisyonuna girmesine rağmen, gole çeviremedi ve bu maçta boyun eğen taraf oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi