Ziya Şengül

Ziya Şengül

Fenerbahçe farklı kazanmak zorunda

Fenerbahçe farklı kazanmak zorunda

Böylesine önemsenen maçlar; Fenerbahçe’nin geçmişine bakarak söz edecek olursak, hep zor olmuştur.

Kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı bu maç çok kolay değil. Rakip de ‘çantada keklik’ değil. Elbette Fener kadro yapısı olarak maçın favorisi. özellikle Güiza’nın bu maçtaki performansı merak konusu...

Aragones, Emre’yi kadroya almasa da, yedek soyundursa da her teknik direktörün yapması gerektiğini yapmış olacaktır. Askerlikten yeni gelmiş olan bu futbolcunun henüz istenilen şekilde antrenman yapamamış olduğunu varsayarsak, ilk 11’de yer verilmeyişini de doğal karşılamamız gerekir.

Fener, MTK karşısında önde basarak oynamaya başlamazsa sıkıntılara girer. çok adamla rakip yarı alanda bulunacak olan takım, sağlı-sollu kanat akınlarıyla hem Semih’e hem de Güiza’ya yapılacak gol ortalarıyla rakibe büyük baskı kurar ve kazanan olur.

Kanarya’yı orta saha sıkıntısını henüz gidermiş olarak görmüyorum. Alex bu sezon daha hareketli ve istekli. Dikine futbol oynama görüntüsü çok iyi. Selçuk’un enlemesine ve geri oynamasına hep karşı oldum. Bu maçta dikine top oynayan, az pas hatası yapan bir Selçuk, takımına büyük katkı sağlar.

Kalesinde ciddi duran bir Volkan bu maçın da yıldızı olur. Ama ciddi olması gerekir. Lugano ve Edu’nun uyumlu birlikteliklerinin rakip takımın gol şansını azaltacağını varsayıyorum. Bu arada Colin Kazım gününde olur, bireysel yeteneklerini sahaya iyi yansıtırsa ondan da beklentim olabildiğince fazladır.

Kısacası Fenerbahçe, MTK Budapeşte karşısında hem favoridir, hem de farklı kazanmak zorundadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi