Ziya Şengül

Ziya Şengül

Fark gevşetmesin

Fark gevşetmesin

MTK zaten ilk maçta Saracoğlu’nda havlu atmıştı. Kendi sahasında ve seyircisi önünde bile avantaj yakalayamayacak kadar bir garip MTK. Fener’in farklı kazanmış olduğu bu maç, gelecek adına hala bana oynanan futbol değil, rakipten kaynaklanan görüntü nedeniyle hiçbir fikir vermedi. Fener’in futbolunun böylesine zayıf bir rakip karşısında eleştirmek bir yana methetmek dahi istemiyorum. Kazanılmış maçın artıları konuşulması lazım.. Kolay, elini kolunu sallaya sallaya, futbolcular elleri ceplerinde Fenerbahçe’nin kazandığı bir maç oldu bu.

Şık ve güzel görüntüler yok muydu? Semih’in attığı 4 gol vardı. Her biri Semih’in kalitesini gösteriyordu. Hele 2. golü, yemin ederim Brezilya’daki Maracana Stadı’nda atmış olsaydı, onun için iki gün iki gece meşale yakılırdı. 4 gol atan Semih’e söylenecek sözümüz var mı acaba? İdman maçı gibi olsa da bu kadar leblebi gibi gol atan Semih’i nasıl sollu çekiştiriyorlar. Bizde bazı çok bilen yazar-çizer arkadaşlarımız var. ‘Semih son 15’de girsin, nöbetci golcü görevini yapsın, mutlu şekilde evine dönsün’ derler. Şimdiki maça bakıyorum, elbetteki MTK zayıf ama attığı her golde akıl, kalite ve yetenek vardı.

Bir parantez açmak istiyorum. Güiza, Fener’in en pahalı futbolcusu. İspanya gol kralı. Bu kadar gol pozisyonuna rahat girip çok kolay bir şekilde gol sesi veremeyen ayakların sahibi ise sıkıntılarım olur onun hakkında.

Semih gollerini sıralarken, kusura bakmayın Ray Charles gibi gözlük takıp, Güiza’ya bakmaktan sıkıldım dersem, kimse kusura bakmasın. çünkü ondan girdiği pozisyonlarda en az bir gol bekliyordum ama daha fazla beklemek istemiyorum..

Ben Aragones’in mantığına yavaş yavaş ısınmaya başladım. Futbolcularının hep topa sahip olmasını istiyor. Direktifleri doğrultusunda her Fenerli futbolcu oyun disiplinine sadık kalıyor.

Fener misyonunu, çıtalarını çok ama çok yükselterek aştı. Artık bundan sonrasında rakip Partizan. Sakın ola ki MTK karşısında bu kadar rahat kazandığı, Semih’in gole arkadaş olarak farkı getirdiğ maça bakarak ‘Partizan’ı da rahat geçeriz’ diye kimse düşünmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi