Ziya Şengül

Ziya Şengül

Aman dikkat Fenerbahçe!

Aman dikkat Fenerbahçe!

Amman dikkat!.. Partizan takımı asla MTK değil! MTK takım mıydı, değil miydi onu bile çözemedik... Sarı-Lacivertliler rahat kazandığı MTK maçları sonrası sakın ola ki havalara girmesin!.. Rakip Partizan... Orta Avrupa’nın futbol adına üst düzey takımlarından bir tanesi... Fenerbahçe’yi gözlerinde büyütmüyorlar... Ama asla da küçük görmüyorlar. Kendi Olimpik takımlarındaki Fejza ve Tosic’i bu maçta geriye çağırarak Fenerbahçe karşısında oynatmak istediler. Ret cevabı aldılar. Bu iki oyuncudan yoksun sahaya çıkacaklar.

Böylesi maçlar Fenerbahçe’nin özellikle bu sezon nasıl bir ekip olduğunu göstereceği maçlardır... MTK karşısındaki Fenerbahçe’nin, iyi bir takım mı, kötü bir takım mı, kolay kazanan bir takım mı olduğunu her türlü konuşabiliriz. Gerçek Fenerbahçe’yi, Partizan karşısında alacağı sonuçla değerlendireceğiz. İlk maçı deplasmanda oynayacak olan Fenerbahçe’ye ‘Amman dikkat’ dememin tek nedeni, rakibi Partizan agresif, sert futbola özen gösteren, hakeme baskı kuran, duran toplarda usta vuruşlara sahip olan bir yapıya sahip. Ve de olabildiğince maçı çığırından çıkartacak bir taraftar topluluğu var. Alex’in kontrolündeki Fener, takım olarak olabildiğince sakin, savunmada asla bireysel hata yapmayan, hücum bölgelerinde ise kontrollü çoğalan olmak zorunda.

Fenerbahçe’nin orta saha sıkıntısını giderdiğini söyleyemeyiz. Alex, orta sahaya yaslanarak top oynatılıyor Aragones tarafından. Semih de yardımcı oluyor orta sahaya... Büyük bir ihtimal Fenerbahçe kaybetmemek için sahaya çıkacak. çünkü elinde mevcut iyi bir ön liberosu hala yok. Bu nedenle orta sahada fazla adam bulundurup, tek santrfor Güiza ile rakip kalede gol arayışlarında bulunacak. Güiza asla beklediğimiz gibi bir performans sergilemiş değil. Umarız bu maçta kendi imajına uygun, oku yaydan çıkarır.

Fenerbahçe’nin en çok önemsediğim mevkii, kaleci Volkan’ın performansı... Maçın yıldızı ilk önce Colin Kazım, sonra da Alex olur diye düşünüyorum. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu’na avantajlı döndüğü zaman bunu mutlaka iyi kullanır. Yeter ki ilk maçta kaybeden olmasın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi