Ziya Şengül

Ziya Şengül

Fener bu skorla gruba havlu attı

Fener bu skorla gruba havlu attı

Fenerbahçe kötü futbol oynamaya devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nin havası, suyu, konsantrasyonu farklıdır; farklıdır ama Fenerbahçe’de değişen hiçbir olumlu görüntüyü, Dinamo karşısında göremedik. Ortaya koydukları futbol, öylesine tatsız tutsuz ve yavan ki, bu futbolla seyirci desteğini bile arkasına alması mümkün değildi.

Top kayıpları, pas hataları ve yardımlaşma yoksunu Fenerbahçe, 90 dakikayı geçirmek için sahaya çıkmış, hedef ve gayeden uzak, heyecan vermeyen, beklentilere cevap vermeyen bir görüntüde olunca, tabii ki kazanması da mümkün değildi. İlk yarıda Edu’nun bir topa hareketlenmesi yürekleri hoplatırken, kaleci Volkan da üst üste komik işler yaparak güldürdü!

Fenerbahçe orta sahası, iki yavaş adamla oynuyordu; Maldonado ve Selçuk. Roberto Carlos’un önünde ise Emre. Emre gol pası atan Alex’le birlikte ‘play maker’ görevini üstlenebilecek; yani servis yapabilecek bir oyuncu. Aragones dedem, almış onu kenar çizgiye, Carlos’un önüne koymuş. Selçuk gibi bir futbolcunun üst üste hata yapmasını görüp, Uğur Boral’ı oyuna alarak, Emre’yi de ortaya plase edebilirdi. Bu düşünceye sahip olmayınca Fenerbahçe’nin orta alan organizasyonu, ister istemez ağır aksak görüntülere yelken açar oldu.

Fenerbahçe pozisyon bulmakta ve üretmekte zorlanırken Alex’le tesadüfi bir pozisyon buldu; ama golü bulamadı. Dinamo Kiev, gördük ki bu maçta galibiyete değil puana gelmiş.

Anlaşılan şu ki, bir puan onlara yeterliymiş. Kontra-ataklarla çabuk çıkmalarına rağmen, onların da aman aman gollük pozisyonları yok diyeceğimiz kadardı.

Kısacası Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne şimdiden havlu atmış, UEFA’ya katılmayı da yılbaşındaki piyango bileti gibi şansa bırakmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi