PKK'nın yerine demokrasiyi dövmek!

PKK'nın yerine demokrasiyi dövmek!

Her terör eyleminden sonra, kerameti kendinden menkul, sözde terör uzmanlarının bilimsel analizlerini dinliyoruz. Herkes kendine göre ahkam kesiyor.Hepsinin ayrı bir sihirli reçetesi var.Onları dinlesek birkaç gün içinde terörü bitireceğiz ama, dinlemeyi bilmediğimiz için terör büyümeye devam ediyor.
Ne söylüyorlar diye bakmaya gerek yok,birkaçı dışında çoğu 25 yıldır söylediklerini temcit pilavı gibi tekrar edip duruyor
Etnik terör son yılların en önemli meselesidir.
Fikri olan elbette konuşmalı, çözüme katkıda bulunmak için elinden geleni yapmalıdır. Ancak çözüm önerisi adı altında çaktırmadan –demokrasiyi- dövmeye çalışmak ahlaki bir tutum değil.
Önceki gün siyaset meydanında Erdal Sarızeybek’i herhalde seyretmişsinizdir.Bir de lakabı varmış, efsane albay.Bir insan o kadar saat konuşup, bir tek doğru-dürüst öneri getiremez mi?Ben görev yaptığım yıllarda şu, şu tecrübeleri edindim, yaşadıklarımdan şu sonuçları çıkardım diyemez mi?
Diyemiyor, çünkü kafası askeri konulardan ziyade –siyasi konularla-meşgul. Dönüp dolaşıp askeri zaafiyetleri,ya rahmetli Özal ile, ya da mevcut başbakan’la irtibatlandırıyor. Hani efsane utanmasa Özal ile Erdoğan’ı ellerine silah alıp karakollarda nöbet tutmadıkları için hain ilan edecek. Bu kafayla terör önlenir mi?
Diyor ki, geçen yıl tezkere biraz erken çıksaydı, dağlıca baskını olmayacaktı.Asker, sınır ötesi operasyon yetkisi için haftalarca talepte bulunmasına rağmen tezkere 17 Ekim’de ancak çıktı. Birkaç gün sonra Dağlıca basıldı. E hadi diyelim efsane doğru söylüyor, peki o zaman bu Aktütün’ü nereye koyacağız. Tezkere çıkalı bir yıl oldu, elli defa Kuzey Irak’a girilip,çıkıldı, bu mantığa göre Aktütün baskınının olmaması gerekirdi.Niye oldu peki?
Oldu, çünkü istihbaratınızın gözleri, dindarları, milliyetçileri, muhafazakarları gördüğü gibi PKK’lıları görmüyor.
Oldu, çünkü, ülkeyi yönetme sevdası bazı askerlere savaşmayı unutturmuş.
Oldu, çünkü,askerin sevk ve idaresinde çok ciddi zafiyetler var.
Oldu çünkü, 25 yıllık birikim tecrübeye çevrilip, terör mücadelesine aktarılamadı. Hep sıfırdan başladık.
Efsane,Keşke bu değerlendirmeleri yaparken askerle siyaseti iki rakip kuruluş gibi mütalaa etmeseydi. O zaman anlattıkları daha etkili olur, sözlerini belki dinleyen birileri çıkardı..Maalesef bazı emekli bürokratlar bir türlü siyaseti hasım görme zaafından kurtulamıyorlar.Hem hasım gibi görüyorlar, hem de en küçük problemde çözümü siyaset kurumundan bekliyorlar.
Türkiye terörü çözer,buna hiç şüphem yok. Ama böyle bahane arayarak,terörü siyasi atışlarımıza mermi yaparak değil, meseleyi doğru anlayarak ve adam gibi görevimizi yaparak.
PKK’nın yerine, demokrasiyi döverek kimse hedefine ulaşamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi