Kavgasız gürültüsüz bir seçim!..

Kavgasız gürültüsüz bir seçim!..

Boks Federasyonu’nun 1. Mali ve 2. Olağan Genel Kurulu’nu izlemek için Cumartesi günü Ankara’daydık..
Ümit Göktürk ve Av. Bayram Sabah, bu seyahatte bize eşlik ettiler.. Caner Doğaneli bir kere daha Boks Federasyonu Başkanlığı’na seçildi..
Federasyon Başkanlığı için Ali Hasetci, İlhan Sapmaz ve Caner Doğaneli üç aday olarak katıldı..
Genel Kurul süresince bana göre sporun tanımına uygun hareket edildi..
Yani; centilmenlik, kardeşlik, dostluk ve barış egemendi Boks Federasyonu seçimlerinde..
Genel Kurul’un büyük bölümünü Erzurum’un yiğit evladı 0p. Dr. Ali Gürcan’la birlikte izledim..
Başkan adaylarından Ali Hasetci ve İlhan Sapmaz, konuşmalarında Caner Doğaneli yönetimini tenkid ettiler, ama ifadeler aşırı keskin ve tansiyon yükseltici olmayınca, herhangi bir olumsuzluğa mahal verilecek hadisenin yaşanmadığı bir Genel Kurul’a şahit oldum ve ardından da seçime gidildi..
Ali Hasetci konuşması sırasında Caner Doğaneli’nin devam eden mahkemesi sebebiyle yeniden aday olmaması gerektiğinin ısrarla altını çizdi.. Ve bunun için de Tahkim Kurulu’na başvurduklarını da ifade etti..
Sonunda da topu Divan Kurulu’na attı.. Divan Kurulu’na, mahkemesi devam eden Caner Doğaneli’nin bu yarışta olmaması gerektiğine dair de bir dilekçe vereceğini ve “Eğer, sayın divan dilekçemi kaale almazsa adaylıktan çekileceğim” dedi.. Divan da Ali Hasetci’nin hamlesine rest çekince Hasetci adaylıktan çekildi.. Ardından İlhan Sapmaz da çekilince, zaten kazanması garanti gibi gözüken başkan Doğaneli’nin önü tamamen açılmış oldu..
Ve sonunda da seçime giden 197 üyenin 184’ünün oyunu alan Doğaneli, bu defa 4 yıllığına Boks Federasyonu’nun patronu oldu..
Bu yarışta Doğaneli ekibinden yönetim kuruluna seçilen yeni üyeler de var.. MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, işadamı Ümit Göktürk, Bursa Bölgesi’nden Çetin Saçan, Fenerbahçe Kulübü Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel, Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel ve Mersin Mezitlispor Başkanı eğitimci Oktay Türk de yönetim kuruluna giren üyeler oldular..
Caner Doğaneli, başarılı bir başkan!.. 20 yıldan bu yana boks âleminde ayakta kalmak elbette kolay değil.. Ancak bu iş bir ekip çalışması. Ve Caner Bey’in ekibinde önemli iki kişi var ki, işte bu kişiler Doğaneli ekibinin tek kelimeyle lokomotifleri..
Başkan Vekili Eyüp Gözgeç ve Asbaşkan Zafer Gülseven!..
İkisi de, boksu bilen, boks sporunu seven, hem kendileriyle, hem de çevreleriyle barışık kişiler..
Bir şey daha dikkatimi çekti..
Boksu bilirsiniz.. Ringde iki kişi kıyasıya dövüşür.. Ardından maç biter, dayak atan da dayağı yiyen de birbirlerine sarılıp öpüşürler ve öylece ayrılırlar.. Burada da baktım, adaylar birbirlerine yükleniyorlar ama birkaç yağcı fanatiğin zırıltısı dışında hiçbir şey yok!..
Böylece boksun centilmen bir spor olduğunu bir kere daha anladım.
Evet, Caner Doğaneli ve yeni yönetimine başarılar diliyoruz..
Şimdi artık tabiri amiyaneyle “laga luga” zamanı değil..
İcraat zamanı..
Türk boksunu şaha kaldırmak için çalışma zamanı..

Fenerbahçe İzmit’te kelimenin tam anlamıyla ipten döndü..
Luis Aragones’in Fener’i yine ilk golü yiyen takımdı İzmit İsmetpaşa Stadı’nda!..
Ardından Guiza’nın beraberlik golü Fener’i uykudan uyandırdı.. Ve bu golün 3 dakika sonrasında bu defa Uğur Boral Fener’in ikinci golünü attı..
Çok kişinin “Artık bu saatten sonra Fenerbahçe maçı vermez” dediği bir anda Fenerbahçe’nin müzmin hastalığı olan “lakaytlık” yeniden nüksetti.. Yılmaz Vural’ın tüm hatlarıyla hücuma kaldırdığı Kocaelispor, Deniz Barış’ın ıskasından yararlanan Jestroviç’in ayağından ikinci golü buldu..
Ardından da hakem Bülent Yıldırım’ın maçın 5 dakika uzayacağını bildiren kararı geldi.. Uzatmalar başladı.. Dakikaların 95’i 50 saniye geçtiğini gösterdiği bir anda bu maçın çift forvetlerinden Semih çıktı sahneye!.. Guiza’nın ara pasına nefis bir şut atarak Fener’i güldüren adam oldu..
Semih’in attığı golün hakemin belirttiği sürenin dışına taşması geçen sezon çokça şahit olduğumuz “Maç süresi bitti mi, bitmedi mi?” muhabbetlerine devam edileceğini gösteriyor..
Birileri yeni bir teknik geliştirmeli..
Artık basket müsabakalarında olduğu gibi maçı skorboard mı bitirir, yoksa başka bir şey mi düşünülür, bilemem!.
Ancak bildiğim bir şey varsa, bu son dakika golleri çok tartışılacak!..

NOT; 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri, Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı..
İlker Bey’le İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayelerinde 26 Ekim 2008 Pazar günü koşulacak olan 30. Avrasya Maratonu’nu konuşacağız
Ayrıca süremiz elverdiğince hayatın diğer renklerini yatıracağız masaya..
Saat: 17.00-18.30 www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi