M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Yepyeni Bir Osmanlıcılık

Yepyeni Bir Osmanlıcılık

Osmanlı devletini Jöhn Türkler, Yeni Osmanlılar ile yıktılar. Tanzimat bir yenilik hareketiydi. Keza Birinci ve İkinci Meşrutiyet.

Şu günlerde yeni bir Osmanlıcılık çıktı. Laf olarak, slogan olarak... Bu Osmanlıcılığın Büyük Orta Doğu Projesi ile bağlantılı olduğunu sanıyorum.

Peki nerede çıkıyor, nereden geliyor bu Osmanlıcılık? Bizim içimizden mi çıkıyor, yoksa ithal malı mı?

Sakın bu yeni Osmanlıcılık Tel Aviv'de, Washington'da, diğer Siyonist ve Haçlı merkezlerinde imal edilip bizde pazarlanmasın?

Kulağı delik olan, kendilerinde biraz sezgi bulunan Müslümanlar; Siyonistlerin, Haçlıların, emperyalistlerin, sömürgecilerin İslâm dünyasının başına evcil, bağımlı, fantoş bir Halife getirmek istediklerini, bunun için kademe kademe hayata geçirilecek bir plan yaptıklarını duymuşlardır.

Müslümanlar uyanıyorlar, önünde sonunda bir Halife seçecekler, birleşmek isteyeceklerdir. Biz onlardan önce davranalım, bize bağımlı bir Halife seçelim, bu Halife onların birleşmeleri için değil, BOP'un öngördüğü gibi parçalanmalarını, Balkanlaşmalarını sağlasın...

İsrail'e, ABD'ye, Vatican'a bağlı bir Halife taraftarları, beni Hilafet'e karşı olmakla suçlayacaklardır. Bu ülkede yıllardan beri Müslümanların başlarına bir İmam-ı Kebir, bir Emîrü'l-mü'minîn seçmelerini yazan ben değil miyim?

Bir İmam isterim ama, fantoş bir İmam değil.

Halife-i Resûl-i Rabbülalemîn olacak zatta şu sıfatlar bulunacaktır.

1. İtikaden, ilmen, ahlâken bu makama ve riyasete ehil ve layık olacaktır.

2. İtikadı Kur'ân'a, Sünnet'e, icmâ-i ümmete uygun "Sahih" bir itikad olacaktır.

3. Hür olacaktır, İslâm düşmanlarına bağlı ve bağımlı olmayacaktır.

4. İmamı Mâverdî'nin "Ahkâm-ı Sultaniyye" adlı kitabında belirttiği ve sıraladığı şartlar kendisinde bulunacaktır.

Bir reformcu Halife olamaz.

Bir Diyalogçu Halife olamaz.

Bir bid'at veya dalâlet fırkası mensubu Halife olamaz.

Yepyeni Osmanlıcılık, Jön Müslümanlar, Fantoş Halife gibi konularda fazla yazılamaz, teferruata (ayrıntılara) girilemez.

Müslümanlar dikkatli ve uyanık olmalıdır.

Müslümanlar Siyonizmin, emperyalizmin, Haçlıların, sömürgecilerin tuzaklarına düşmemelidir.

İbn Sebe' boş durmuyor.

Biz Müslümanlar Papa seçilmesine karışmıyorsak, Hahambaşı şu veya bu kişi olsun demiyor ve bu konuda baskı yapmıyorsak, onlar da bizim din işlerimize karışmamalıdır.

Bilimsel Olmayan Evrim Teorisi

YİNE Darwin ve Darwinizm konusunda bir bardak suda fırtına kopartıyorlar. Bu fırtına öyle kendi kendine çıkmış değildir. Planlıdır, programlıdır, fitne ve fesada yöneliktir. Ateizm için yapılmaktadır.

Darwinizm bir teoridir, doğru olduğu ispat edilememiştir.

Darwinizmin bilimsel bir gerçek olduğunu iddia etmek dürüstlüğe yakışmaz.

Ben bir Müslüman olarak, bilimsel olmayan, sadece bir teori olan, iflas etmiş olan Darwinizme din gibi inanmaya mecbur değilim.

Darwinizme inanan dinden çıkar.

Darwinizm denilen yanlış, bozuk, sapık, bilim dışı teoriyi sadece Müslümanlar değil, Allah'a inanan diğer din mensupları da reddediyor.

Darwinizm, bilim ve sağduyu dışı bir ideoloji haline gelmiştir.

Ateistler Darwinizmi kullanarak genç nesilleri dinsiz, imansız yetiştirmek istiyor.

Okullardaki biyoloji derslerinde, "Darwin diye birisi çıktı, evrim diye bir teori ortaya attı. Bu teori hiçbir zaman ispat edilemedi..." şeklinde sözler söylenebilir ama bunun doğru olduğu hiçbir zaman iddia edilemez.

Doğruluğu ispat edilememiş, aksine yanlış olduğu ispat edilmiş bir teoriyi, bir ideolojiyi niçin bu millete kabul ettirmek istiyorlar?

Bu işin eğitimle, ilimle, doğrulukla ilgisi yoktur. Genç nesilleri Müslümanlıktan çıkartmak, ateist yapmak için çalışıyorlar. Buna hakları var mı? Yok yok yok...

Evrim teorisini din gibi savunanlar, liselerde mescid açılmasına ve isteyen öğrencilerin namaz kılmasına dehşetli şekilde karşı çıkıyor. Niçin?

Şu gerçekleri unutmayalım:

Evrim bir teoridir.

Hiçbir zaman ispatlanmamıştır.

Evrim, İslâm dininin yaratılış inancına karşıdır.

Evrim konusundaki tartışma ve fırtınalar iyi niyete dayanmıyor. İslâm düşmanlarının kışkırtmasıyla oluyor.

Bir Müslüman evrime, Darwinizme inanamaz. İnanırsa dinden çıkar, kafir ve mürted olur.

Din ilerlemeye engel değildir.

Hindistan'da on binlerce puta tapan Mecusîler bile atom bombası yaptı, güçlü üniversiteler kurdu, ilim ve fenlerde ilerledi.

Türkiye'nin ilimlerde, fenlerde, iktisat ve ticarette, tarımda, otomotiv sanayinde geri kalmasının suçu ve sorumluluğu agresif ve harbî İslâm düşmanlarındadır.

Son çeyrek asırda, evrim teorisinin ipliğini pazara Türkiye Müslümanları çıkartmıştır. Çeşitli dillerde yayınladıkları kitaplarla bu hizmeti başarmış olan Adnan Hoca ekibini tebrik ediyorum.

Evrimcilerin, Darwinistlerin cesaretleri varsa Türkiye'nin en büyük TV kanalında tertiplenecek bir açık oturuma katılsınlar ve güçleri yetiyorsa teorilerini ispat etsinler. Böyle bir oturuma katılamazlar, tartışamazlar. Çünkü foyaları meydana çıkar, rezil olurlar.

Başörtüsü Yasağı Kalktı

KIRGIZİSTAN'da okula giden Müslüman kızlara başörtüsü yasağı getirilmişti. Müslümanların tepkileri ve protestoları karşısında bu yasak kaldırıldı. Millî Eğitim Bakanı, yasak bir tür tavsiye idi diyerek geçiştirmiş...

Orada, Cuma günleri Müslüman liseli gençler camilere gidiyormuş. Bakan onların da cami yerine okula gelmesini istemiş. Bu da, insan haklarına aykırı bir istek.

Halkının temel hak ve hürriyetlerini tanıyan medenî bir ülkede, Cuma günü camiye gitmek isteyen Müslüman gençlere imkân verilmelidir. Okul civarındaki bir camide namazı kılıp gelmek bir saati almaz.

Kırgızistan hükümeti yanlış bir yasaktan dönmüştür. Bu dönüş alkışlanmaya ve tebrik edilmeye layıktır. Hükümeti protesto eden, ağırlıklarını koyan Kırgızistan Müslümanlarını da tebrik ve tahsin etmek gerek.

Bizde üniversitelerdeki ve okullardaki başörtüsü yasağı devam ediyor. Bunlar demokrasiye, medeniyete, adalete, eşitliğe, din ve vicdan hürriyetine aykırı yasaklardır.

Hiç kimse Türkiye'nin İngiltere'den daha demokrat ve daha medenî olduğunu iddia etmesin. Orada, Müslüman bir ebeveyn (ana baba) arzu ederlerse 7 yaşındaki kızlarını bile İngiliz okuluna başı örtülü olarak gönderebiliyor. Kimse karışmıyor, hatta buna dikkat eden bile olmuyor.

Okulların açık olduğu aylarda yaptığım Suriye gezilerinde orada da mektebe giden küçük kızların bazısının örtülü olduğunu görmüştüm.

Bin birinci defa tekrarlayalım: Türkiye'deki başörtüsü yasağı adalete, insafa, temel insan haklarına, eşitlik prensibine, millî barış ve mutabakata, aklıselime (sağduyuya), vicdana aykırıdır. Yani bir zulümdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, nice sayın bakanımızın, sayın milletvekillerinin nicesinin, nice büyük bürokratın hanımları başörtülüdür ama ülkemizdeki bu zulmü, bu tabuyu, bu yasağı kaldırmaya güçleri yetmiyor.

Nasıl kalkacak bilmem ama, bir gün gelecek bu yasak kalkacaktır.Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi