Ziya Şengül

Ziya Şengül

Fenerbahçe beni müneccim yaptı

Fenerbahçe beni müneccim yaptı

Ben müneccim değilim. Gazetem star’da derbi öncesi yapmış olduğumuz açık oturumda, yazar-çizer sıra arkadaşlarımın elbette skor tahminleri olmuştu. 2-1 Fener kazanır demiştim. çoğunluğumuz da Fener’in bir adım önde olduğunu belirtmişti. Maç oynandı, bitti. Skor tabelası Fener’i, ‘2-1 kazanan’ gösterdi. Demek ki Tanrı, benim gibi düşünenleri tahminde skor adına falcı yaptı.

Oyuna iyi başlayan Colin Kazım, kendi üretip Alex’e attırdığı ilk golde nokta koymadı. İbrahim üzülmez gibi çabuk hareketli bir futbolcuyu yerle bir etti. Sonuçta da İbrahim üzülmez ikinci yarıda yerini Ali Tandoğan’a bıraktı. Delgado’ya baktım; Beşiktaş adına savurduğu her şut dağlara taşlara gitti. Fenerbahçe’de Maldonado, akıllı ne zaman ne yapacağını top ayağına gelmeden düşünen bir adam. Daha henüz tam hazır değil ama iyi futbolcu. Beşiktaş’ta Tello, Holosko pozisyon buldular ama gol bulmakta zayi ilanı çıkarttılar. Ali Tandoğan’ın gol atması Serdar’ın maçı eşitleyen golü ile Vederson’u gündemime oturttu. Sıfır kademede top oynadı. üstelik de ayağındaki topları bile sahiplenemeyen bir adamdı.

Kaleci Volkan mükemmel, Lugano, Edu kusursuz, Alex ise farklı ve başka bir oyuncu. İlk attığı Fener golünde, topu üzerine bekleyen değil, topa hamle yaptığı için golü atandı. Bir de tabii Semih farklılığı var. Bu oyuncu ne zaman oyuna girse, Alex’le ayak dilleri kanarya gibi şakıyor. öylesine iyi anlaşıyorlar ki... Elbette Alex, ikinci golde klas görüntü vermiş olsa bile Semih’in bu goldeki yaratıcılığı ve Alex’i gole itmesi futbol adına gerçekten akıl dolu görüntüler içinde idi.

Yunus Yıldırım gergin ve çok stresli olan bir derbide çok iyi bir yönetim tarzı ile benden tam not aldı. Kısacası Fener, Zico ile bir derbiyi daha kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi