Ziya Şengül

Ziya Şengül

Fener'in ışığı yansın

Fener'in ışığı yansın

Saracoğlu’nda 2-1 galip gelen Fenerbahçe’nin Chelsea ile Londra’da oynayacağı, eşleşmenin ikinci ayağındaki maçta turu geçme adına beklentisinin çok kolay olacağını zannetmiyorum.

Elbette Fenerbahçe kendi liginde başka, Şampiyonlar Ligi’nde başka bir futbol tarzı gösteriyor. Aynı şekilde Sevilla maçını örneklememiz gerekirse, şu iyi biline ki Chelsea, Sevilla’ya benzemez. özellikle Fenerbahçe karşısında alınan yenilgi bütün Britanya basınını ayağa kaldırırken, herkesin şok geçirdiği ifade edildi. Bu sefer Fenerbahçe, karşısında çok farklı bir Chelsea görebilir. Umut tacirliği yapmak istemem. Futbol adına gerçekleri dile getirmek gerekirse, hakikaten Fenerbahçe’nin bugünkü maçta işi çok çok zor. Ama elbette futbolda sürprizlere açık neticeler var. Skor olabildiğince sürprizlere gebe de kalabilir.

Ben bu kez Zico’nun sahaya süreceği takım adına biraz kuşkuluyum. Statükocu olmaması gerekir. Son maçlardaki Kezman’ın performansı ortada. Hiçbir varlık gösteremiyor. Bilmiyorum Zico, Semih ile mi başlar yoksan Kezman ile mi!.. Ama bence Semih ile başlamalı. Alex ile Deivid’in böyle maçlardaki performansları olabildiğince mükemmel görüntü verdi.. Fenerbahçe oyun formatında yavaş oynayıp kendi yarı alanında topu ayağa dolaştırarak rakibini uyutmaya çalıştı bugüne kadar. İki arada bir derede sıkıştırmış olduğu gollerle Şampiyonlar Ligi çeyrek finalini bile yakaladı. Asla Fenerbahçe’nin bu maça kadar gelişini küçük görmek gibi bir lükse sahip değiliz. Kazara bugün kaybeden olur ve elenirse, asla yerden yere vurmayız ‘Buraya kadarmış’ der, geçeriz.

Bir kez daha tekrarlıyorum ki futbol sürprizlere açıktır ve bu sürprizleri gerçekleştirecek olan Fenerbahçe kazanırsa, Türk futbolunun imparatoru olur. Elbette beklentimiz en azından kaybeden olmasın. Fenerbahçe gol yemeden maçı bitirirse, umduğu sonuca ulaşır ve başarıyı elde etmiş olur. Kaleci Volkan oynarsa -ki oynamasını bekliyoruz- bu maçta ona çok büyük işler düşecek. Saracoğlu’ndaki performansı alkışlanacak düzeydeydi. Umarız ki aynı oyununu tekrarlar.. Eğer Chelsea, maçın ilk yarım saatinde aradığı golü atamazsa, sabırsız taraftarının önünde panik atağa girer.

Yarınlar Fenerbahçe’nin yanan ışığı olsun diye bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi