Ziya Şengül

Ziya Şengül

Acemiler mangası!

Acemiler mangası!

Ankaraspor karşısında kazandığı halde kaybeden Fenerbahçe’yi, 100 yıllık tarihinde ilk kez bu kadar acemi gördüm. Bu maçın birkaç gün öncesinde Şampiyonlar Ligi’nin en büyük 8 takımından birisiydi. Nasıl oluyor da böylesine bir maçta, inanılmaz şekilde zirve yarışında iki puan kaybediyor?..

Kezman kendisini dev aynasında görmeye devam ededursun. Fiziği mükemmel, hırsı ondan daha mükemmel; ama futbolu ne yazık ki cüce gibi gözüküyor. Kendini hep ‘1 numara’ zannediyor. Ne oynadığının, ne de performansının farkında değil. üstelik de hırsının yanı sıra, egolarının esiri. Penaltı kaçırdı, kaçırılabilir diyoruz; ama son 5 dakikada oyuna giriyor, daha henüz adaleleri hazır değilken penaltı atmaya yelteniyor ve de vuruşu gole çeviremiyorsa, ‘Hangi büyük Kezman, hangi profesyonel Kezman!’ diye kendi kendine düşünmesi lazım. Alex varken, niye sensin be Kezman! Zaten tartışılır bir futbolun var. Sen duygusal olduğunu söylüyorsun; bilmem duygularının esiri olduğunun farkında mısın? Fenerbahçeliler, seni şimdi ‘Batman’ Kezman olarak görüyor.

Zico, penaltı vuruşuna müdahele etmemesini kişisel hatası olarak görüyor. Bence Zico’nun ilk önce, kaleci Serdar’ın son saniyelerde duran topu hangi akla hizmet olduğu belli olmayarak, rakip kaleye şişirmesine müdahele etmesi lazımdı. Eğer Fenerbahçe savunmacıları Lugano, Edu, Gökhan, Maldonado ve Aurelio topu pas olarak kullanma isteğinde bulunsalardı maçı Sarı-Lacivertli takım penaltı kaçırmasına rağmen, 2-1 önde bitirir; kötü futbol oynamış olsalar bile, 3 puanı zirve yarışında avantaj olarak değerlendirebilirdi.

İşin özüne bakacak olursak; bana göre Kezman’ın kaçırdığı penaltı kırılma noktası değil; Fenerbahçe, tüm takım ileriye giderken, Serdar’ın duran topu şişirmesiydi. Bu, koskocaman bir gaflet, amatörlük ve acemilikten başka bir şey değildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi