M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Menfi Milliyetçilik Büyük Zarar Verir

Menfi Milliyetçilik Büyük Zarar Verir

Yunan milliyetçiliği, Megali İdea Rumların aleyhine oldu, Anadolu'dan silindiler.

Ermeni milliyetçiliği ve komitacılığı Ermenilerin çok aleyhine oldu, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldular.

Siyonizm ideolojisi, Yahudi milliyetçiliği İsrail Oğullarının aleyhinedir. Yakında feci şekilde neticesi, acı meyveleri görülecektir.

Arap milliyetçiliği Arapların aleyhine netice vermiştir. Manzara ortadadır.

Moiz Kohen Tekin Alp milliyetçiliği Türklere çok ziyan vermiştir.

Siyonistler ve Haçlılar tarafından çıkartılan Kürt milliyetçiliği Kürtlere çok zarar verecektir.

Müslümanların menfi kavmiyetçilikten, nasyonalizm ideolojisinden uzak durmaları gerekir.

Allah, ülkeleri, şehirleri, bölgeleri bazı kavimlere emaneten ve ariyeten verir. Dilediği zaman geri alır.

Ermenilerin ve Rumların bir kısmı, bu coğrafyayı Müslümanlarla birlikte paylaşmak istemedikleri için silindiler gittiler.

Müslüman Kürt kardeşlerimiz çok uyanık ve dikkatli olsunlar. Birlikte yaşamak şuurundan, paylaşma ahlakından uzaklaşırlarsa çok zarar ve ziyana uğrayacaklardır.

Kürtçülük, Kürtler için faydalı değildir, aksine çok zararlıdır. Bunu anlamak için İslam'a baksınlar, tarihi incelesinler.

Her Müslüman kendi kavmine, hısım akrabasına, aşiretine bağlı olabilir ama ırkçılık, bölücülük, terör yapmamak şartıyla.

Türkiye adını taşıyan bu ülkede, Osmanlı imparatorluğundan kalma yetmiş seksen kavim ve alt-kimlik yaşamaktadır. Bu ülke hepimizin vatanıdır. Hepimiz bu gemide seyahat ediyoruz. Gemi parçalanmaz, gemi delinmez...

Bendeniz Müslümanım İslamcı değilim. Türküm Türkçü değilim... Müslüman Kürt kardeşlerimin Kürt olmalarını kabul ederim, Kürtçü olmalarından hoşlanmam. Kürtçülük ideolojisini asıl kimliklerini gizleyen Siyonistler ve Haçlılar çıkartmışlardır.

Kürt halkının temel hak ve hürriyetleri korunmalı, garanti altına alınmalıdır ama kendilerini Kürt gibi gösteren Yahudilerin tuzaklarına düşülmemelidir.

Gemi batarsa hepimize yazık olacaktır.

Bu vatan hepimizin müşterek vatanıdır.

Bu devlet hepimizin devletidir.

Devlet başka şeydir, ideolojik sistem ve düzen başka şeydir.

Kötü düzen ve sisteme kızıp devleti batırmak intihar olur.

Türklerin Tekin Alp'i olduğu gibi Kürtlerin de vardır.

Hahamlara ve papazlara aldanıp orucumuzu bozmayalım...

*(İkinci yazı)

Devamlı Haram yiyen Herif ve Karılara

SİZ bu kafayla ileride çok ağlar dövünürsünüz... Hem Müslüman geçiniyorsunuz, hem devamlı haram yiyorsunuz. Böyle Müslümanlık olur mu? İnsanoğlu günah işler, bazen ayağı kayar, istisnai olarak haram yiyebilir ama sizin gibi devamlı olarak, planlı ve programlı olarak haram yiyen, haramla şişen, haramla zengin olan Müslüman değildir. Azılı ve katmerli bir münafıktır.

Ey haram-hor (haram yiyici) herif veya karı!.. Dünyaya kazık çakacak değilsin ve yarın ecelin gelince sen de öleceksin. Cesedin mezarda, varisler miras kavgasında...

Bunca haram yemişsin, berzah aleminde kabrin Cennet bahçelerinden bir bahçe olacak değil...

Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yemek...

Beytülmal-i müslimini hortumlamak...

İhalelere fesat karıştırmak...

Vakıf mallarını ve arazisini yağma etmek...

Eski metruk İslam kabristanlarını bile ele geçirip üzerine bina yapmak...

Alavere dalavere ile arsaların üzerine daha fazla ve daha yüksek yapı izni çıkartmak...

Rüşvet almak...

Faiz/riba yemek...

Bütün bunların hesabını nasıl vereceksin?

Senede bir kere umreye gittin ve pir ü pak anandan yeni doğmuş, Zemzemle yıkanmış gibi tertemiz döndün... Tekrar haram yemeye devam... Bir sene sonra tekrar umre, tekrar temizlenme...

Öyle mi sanıyorsun sen?

Beni uyaran olmamıştı diyememen için bu yazıyı yazdım.

Haram paraları, malları, serveti elinden çıkart, tövbe et.

Etmezsen sen yanmışsın...

*(Üçüncü yazı)

Küfre Rıza Küfürdür

DİNİMİZİN kurallarından biri de "Küfre rıza küfürdür" prensibidir. Bir mü'min (Allah'a, Resulüne, Kur'ana şeksiz şüphesiz kesin bir şekilde inanmış kişi) küfrün her türlüsüne karşıdır, onlardan razı olmaz.

1. Küfre rıza bazen doğrudan doğruya çok açık şekilde olur. Bir kimse hem Tevhid inancı doğrudur, hem de Teslis inancı doğrudur derse küfre razı olmuş olur ve dinden çıkar.

2. Kafirleri beğenmek, onların küfrünü beğenmek şeklinde ise bu beğeni kesin şekilde küfürdür. Zaten genel prensip olarak bir mü'min, onlarda erdeme benzeyen şeyler de olsa, kafirleri beğenmez, övmez.

3. Allah'a eş, ortak, şerik koşan, Peygamberimizin (Salat ve selam olsun ona) risaletini inkar ve tekzib eden, Kur'an hak kitap değildir, İslam hak din değildir diyen kimselerin ehl-i necat ve ehl-i Cennet olduğunu iddia edenlerin küfre düşmesinden korkulur.

4. Takvalı büyük ulema ve fukaha kafirlerin tapınakları için "Oraları çok temiz ve bakımlı" diyerek övülmesine bile izin vermemişlerdir.

5. Kur'an, mü'minlerin kafirleri dost ve veli edinmesini yasak kılmıştır.

6. İslam'ı, Kur'anı, Tevhid'i, Resulullah'ı inkar eden bir kimse bir cemaat veya tarikat reisini övse, bunun üzerine o cemaat ve tarikatin bazı mensupları bu adam çok iyi bir kimse diyerek övgülerine övgüyle karşılık verse, bu da zımnen onun küfrüne rızadır.

Mü'minlerin küfre rıza küfürdür prensibiyle ilgili bilgileri öğrenmeleri ve çeşitli varta ve tuzaklara düşmemeleri gerekir.

Tevhid'i, Resulullah'ı, Kur'anı, İslam'ı red ve tekzib eden bir kimse; bir hocayı, hocaefendiyi, İslami bir şahsiyeti, bir Hazret'i, bir Muhterem'i övmekle temize çıkmaz ve iyi insan olmaz. İyi olması için Tevhid'i, Resulullah'ın davetini, Kur'anı, İslam'ı kabul etmesi gerekir.

Kafirin iyisi olmaz. Küfür ve kafir kötüler kategorisine dahildir. Onlar için iyi sıfatını kullanmak caiz değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi