M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Çarkıdünya Apartmanı

Çarkıdünya Apartmanı

On iki katlı, her katında dört daire olan büyük bir mesken binası... Zemin kat galeri yapılmış, kolonları kesilip kaldırılmış, binanın statik hesapları altüst olmuş, küçük bir zelzelede çökebilir.

Zemin altı bodrum katındaki dairelerden birini ayrılıkçı teröristler el yapımı bomba, Molotof kokteyli atölyesi haline getirmiş.

Üçüncü kattaki dairelerden birine girip çıkanın haddi hesabı yok. İçeride genç, dekolte kıyafetli, hoppa, şuh yabancı genç ve fingirdek kadınlar mekan tutmuş.

Yedinci kattaki bir dairede gece geç vakitlere kadar vur patlasın çal oynasın içiliyor, dans edilip eğleniyor. Komşusu rahatsız olmuş, mırıldanmaya kalkmış ve feci şekilde dayak yemiş.

Apartman binası dıştan çok lüks görülüyor. İçinde her türlü konfor var. Mutfaklar, banyolar en pahalı granitle kaplı. Önünde lüks otomobiller...

Güzel görünüyor ama zemin katın kolonları kaldırıldığı için çürük... Bodrum katta bomba yapıldığı için barut fıçısı gibi. Dairelerden birinde fuhuş yapılıyor... Tehlike, uğursuzluk, günah, ateş var bu büyük kolektif meskende.

Bu binada temiz Müslüman aileler de yaşıyor. Kırk üçüncü dairedeki Kazım beyin seksen yaşındaki babası Hacı Ârif bey sabah namazlarında camiye gider. İçindeki halktan üç kişi beş vakit namazı kılar. Ramazan'da oruç tutanlar da vardır. Hüsnü beyler geçen yıl Arabistan'a gittiler, Zam Zam Tower'da lüks umre yaptılar. Hacı Ümran hanım torununu yazın camiye Kur'an kursuna gönderdi.

Kolonları kesilmiş bina çökebilir...

Bodrum kattaki bomba atölyesi patlayabilir...

Fuhuş dolayısıyla binaya azap yıldırımları düşebilir...

Binada elliye yakın mesken var ama aldıran yok. Herkes kendi günlük hayatını yaşıyor. Her akşam bina ahalisi ekranların başında ana haber bülteninin izliyor, dinliyor.

Samsun'da sel faciası... Suriye'nin düşürdüğü uçak... Yargı skandalları... Çamlıca Camii... Futbolcu Filan... Manken Feşmekan... Meclis'te millî iradenin göbeğindeki o kavga... Liderler birbirilerine ateş püskürüyor... Altın, dolar euro... Derin dip dalgalarının boğduğu üç kız... Doğuda otobüs hızla giderken yedek şoförle asıl şoför yer değiştirmek istemişler. Otobüs uçuruma yuvarlanmış, beş kişi ölmüş, otuz altı yaralı...

Nesli tükendiği sanılan bir yılan bulunmuş... Timsah adamı kapmış yemiş. Danimarka'da kaplan birini öldürmüş... Yunanistan'da bir şehri sivrisinekler basmış, piyano çalan kedi, şarkı söyleyen papağan...

Köprü tamiratı dolayısıyla halk çıldırmış... Haliç'e Karadeniz'den tünelle soğuk su getirilecekmiş...

Havalar daha sıcak ve bunaltıcı olacakmış...

Gazetenin biri oruç fidyesi yerine oruç fitresi diye yazmış.

Alevilik bağımsız bir din mi, İslamın bir mezhebi mi tartışmaları.

Eyüp Sultan'da Ramazan'da bira festivali olur mu olmaz mı?

Ya Rabbi o kadar çok konu var ki, hangi birini sayayım.

Bütün bu konular, dedikodular içinde alt kattaki kolonları kesilmiş bina, bodrum katında bomba yapılan bina, bir dairesinde fuhuş yapılan bina...

Hatırlıyor musunuz Konya'da buna benzer bir bina, Zümrüt apartmanı durup dururken çökmüş ve enkazı altında yüz kişi ölmüştü.

Beklenen büyük zelzelede bu bina ne olur acaba? Ayakta mı durur, yassıkadayıf gibi mi olur?

Ya bomba imalathanesinde bir patlama olursa?

Ya fuhuşlu daire yüzünden binaya azap yıldırımları inerse?

Bendeniz böyle bir binada otursam, yapacağım ilk iş çok acele şekilde güvenli bir yere taşınmak olur.

Tezelden başka bir hane bulur oraya giderim.

Binalarda lüksten, şatafattan, maddî kıymetten önce güvenlik, huzur ve selamet lazımdır.

Türkiye binamız, şehirlerimiz oturduğumuz apartmanlar...

Bütün Türkiye bir bina...

Bütün Türkiye çok büyük bir gemi...

Bina yıkılır mı?.. Gemi batar mı?..

Futbolcular... Mankenler... Çıplak karılar... Dedikodular... Magazin haberleri... Basılan çiftler... Korkmasınlar zina artık suç değil... Uygarlığın vaz geçilmez yakıtı şarap...

Kolonları kesik bina... Altında gizli bomba imalathanesi... Fuhuş mekanı bir daire... İncir çekirdeğini doldurmaz haberler, yorumlar, muhalifler muvafıklar, sahiden manken Şırfıntı sevgili değiştirdi mi, daire sahiplerinden biri Seyşellere tatile gitmiş, bir başkası lüks ve muhteşem bir umre yapacakmış..

Kolonları kesik Çarkıdünya apartmanının en sakin zamanları sabah namazları vaktidir. Bütün binadan sadece yaşlı biri namaza gider, ötekiler horul horul uyur.

Kolonsuz bir binada yaşamak o kadar kolay değildir.

Hele bir de bodrum katında bomba atölyesi varsa...

Gel de bunu bizim Çarkıdünyalılara anlat.

Bir âlemdir şu Çarkıdünya apartmanı...

Çarkıdünya Türkiye...

* (İkinci yazı)

Dini Kazımak veya Tahrif Etmek

Lozan'ın gizli/şifahî protokollerinde İslam'ı kazıyıp kaldıracaklarını taahhüt etmişlerdi. Bunu yapamayınca, İslam'ı içinden yıkıp çürütmek yolunu denediler.

1. Ehl-i Sünnet camiasını paramparça ettiler, bir sürü hizip ve fırkaya ayırdılar.

2. Müslümanları Protestanlaştırdılar.

3. Herkes Kur'an meâl, tercüme ve tefsirlerinden kendi re'y ve hevasına göre mâna ve hüküm çıkartsın diyerek kaos ve anarşiye yol açtılar.

4. Taqiyyeci Farmason Afganî'yi ve tilmizi yine Mason Abduh'u büyük din imamı ilan ettiler.

5. Sünneti ve fıkıh mezheplerini aşağıladılar ve devre dışı bırakmak için uğraştılar.

6. Dini kadınlarla bozmak için şeytanî planlar yaptılar ve bunları uyguladılar.

7. Cami imamlarını namaz kıldırma memuru durumuna düşürdüler.

8. Şer'î tesettürün cılkını çıkarttılar.

9. Müslüman kesimin içine ve arasına İbn Sebe'ler, Lawrence'lar, Hempher'lar, Moiz Kohen'ler, casuslar, ajanlar, provokatörler, manipülatörler doldurdular.

10. Yeni Müslüman nesilleri, atalarının ve dedelerinin Türkçe mezar kitabelerini okuyamayacak derecede kara cahil bıraktılar.

11. Tasavvuf düşmanlığı yaptılar.

12. Böl, parçala, hükm et siyasetini takip ettiler.

13. İnsanın yaratılış sebebi ve hikmeti olan ibadetleri ikinci plana atıp siyaseti birinci plana çıkarttılar.

14. Müslümanların bir kısmına futbol kulübü holiganlığı, militanlığı yapar gibi cemaatçilik, tarikatçilik, hizipçilik yaptırdılar, mü'minleri birbirine düşman ettiler.

15. İslam medreselerini kapatarak icazetli ulema, fukaha ve müftülerin sayısını çok azalttılar.

16. Şeriatsız ve fıkıhsız bir İslam türetmeye çalıştılar.

17. Din ve mukaddesat sömürüsünü sinsice alabildiğine teşvik ettiler.

18. Allah katında din İslamdır temel inancının yerine üç hak ibrahimî din vardır, üçünün mensupları da ehl-i necat ve ehl-i Cennettir bozuk inancını koymak için propaganda yaptılar.

19. Çeşitli Müslüman cemaat ve tarikat liderleri bir araya gelmezken papazlarla, patriklerle, hahamlarla, monsenyörlerle iftar sofralarında buluştular, öpüşüp koklaştılar.

20. Bozuk fikirli ve inançlı Fazlurrahman'ın Tarihsellik ve Tatiliye mezhebini, Ehl-i Sünnetin yerine koymak için uğraştılar.

21. Kendilerini ve Müslümanları Kur'anın, Sünnetin, Şeriatın ışığında ıslah edecekleri yerde dinde reform, dinde yenilik, dinde değişim yaparak yeni bir İslam türetmek için çırpındılar.

22. Namaz kılan Müslümanların sayısını yüzde 10'a (belki daha aşağıya) indirdiler.

23. İstanbul'daki Eyüp Sultan Camii gibi birkaç mâbet dışında camileri bilhassa sabah namazlarında boşalttılar.

24. Müslüman halka ilmihallerini öğretmediler.

25. İslam'ı bir hümanizma ve ideoloji gibi gösterdiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi