M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Lisedeki Bir Tek Öğrenciye

Lisedeki Bir Tek Öğrenciye

Okuduğunuz lisede bine yakın öğrenci varmış. Eğitim sistemimiz müflis, işe yaramaz, John Ahmed Bey’in devr-i daim makinası gibi acayip bir şey olduğundan öğrenciler buğday gibi öğütülüyor, perişan ediliyor.

Sizin devrenizden bir kişinin doğru dürüst eğitim alacağını düşünerek hareket edelim. Söylemeye hacet yok, o bir kişi sizsiniz.

Peki, nasıl yetişeceksiniz? Kemalist rejimin, Tevhidî eğitime taban tabana zıt olan Tevhid-i tedrisat sistemi sizin doğru inançlı, yüksek kültürlü, ahlaklı, faziletli, sanat ve estetik boyutuna sahip bir Türkiyeli olarak yetişmenizi istemez. Binaenaleyh sizin resmi eğitime paralel, alternatif bir eğitim görmeniz gerekir.

Birinci madde: Mutlaka bin yıllık Osmanlıca yazıyı ve lisanı öğreneceksiniz. Bunları öğrenmek muhal veya mümteni, olmayacak işler değildir. Azim ve sabırla öğrenebilirsiniz.

İki: İyi düşünebilmek için Türk edebiyatını çok iyi bilmeniz gerekir. Bugünkü liselerdeki edebiyat dersleri gülünç denecek kadar sığ ve yozdur, bir aldatmacadan ibarettir. Fuzuli, Şeyh Galip divanlarını yanlışsız okuyup anlayacak derecede edebi Türkçe’ye vakıf olmalısınız.

Üç: Kendinizi kurtaracak kadar İslam kültürüne vakıf olmalısınız. Müslümanları bölmek, parçalamak, birbirine düşürmek için bir sürü İslamcılık cereyanı çıkarttılar. Bunların hiçbirine kapılmamalı ve katılmamalısınız, aksi takdirde ne kendinizi yetiştirebilirsiniz, ne de İslam’a ve Türkiye’ye hizmet edebilirsiniz, sadece bir mıncıklayıcı olursunuz.

Dört: Yüksek ahlak ve karakter terbiyesi almalısınız. Lafla çok kolay, hayata geçirilmesi çok zor bir iş…

Beş: Geleneksel İslamî sanatlardan birini öğrenmeye başlayınız. Bu sanat dalı sizin için bir kapı, yeni bir boyut olacaktır.

Anne ve babanızın “Oğlum veya kızım doktor olsun, mühendis olsun, bilgisayarcı olsun… ileride parlak bir kariyer yapsın… bol para kazansın… dünya nimetlerinden payı çok olsun… lüks ve konfor…” gibi temennilerine kulak asmayınız. İyi insan, iyi Müslüman, iyi vatandaş olmaya bakınız… İslam’a gerçekten hizmet edebilecek vasıflara, ilme, irfana, kültüre sahip olunuz… Bugünkü yaldızlı hizmet edebiyatına kapılmayınız. Zamanımızda hizmet diye yapılan şeylerin bazısı hezimettir de, zavallıların haberi yok.

Bağımsız bir Müslüman olunuz, cemaatçilik holiganlığı çukuruna düşmeyiniz.

Benim size bir faydam dokunur mu, bilmiyorum. Yukarıda saydığım bilgileri, hasletleri size Allah rızası için öğretecek, kazandıracak kimseler arayın, bu zatlar sizden şahısları için bir şey beklemesinler ve istemesinler. Hele hizip, fırka, grup, cemaat, tarikat militanlığı yapmasınlar.

Unutmayın okuduğunuz liseden İslam’a, Türkiye halkına, insanlığa, ülkeye, devlete (rejime ve düzene değil) gerçekten hizmet edebilecek dört başı mâmur sadece bir kişi yetişecektir ve o da sizsiniz, buna göre hazırlanınız.



“İkinci yazı”

Doğruları Tekrarlamak

Bu yazım, hayırlı ve doğru bir cemaat içinde yine hayırlı hizmetler yapan, ümmet şuuruna sahip olan cemaatli kardeşimizi hedef almamaktadır. Cemaatçilik yapan, holigan, militan, fanatik=bağnaz kardeşimize bir uyarıdır.

Siz günde bin kez cemaat, cemaat, cemaat diyorsunuz; sonra kalkmış bendenizi “Hep aynı şeyleri yazıyorsun, bıktık yeter artık!” diye azarlıyorsunuz. Siz cemaat, cemaat, cemaat derken bendeniz ÜMMET, ÜMMET, ÜMMET… BİRLİK, BİRLİK, BİRLİK diye tekrarlayıp duruyorum.

İyi inançlar, düşünceler, konular, teklifler, çareler, çözümler bir kere söylenmekle amaca ulaşılmaz. Bunların bıktırmayacak, usandırmayacak bir tarz ve üslup ile tekrarlanmaları gerekir.

Bugün Türkiyemizin ezici çoğunluğu Müslümandır ama ağırlıkları yoktur. Çünkü düşmanlarımız, kâfirler, münafıklar, kriptolar, emperyalistler, sömürgeciler, onların iş birlikçileri Müslümanları bölmüşler, parçalamışlar; olumlu çeşitlilikler içinde tek bir ümmet olmaktan çıkartıp ortaya bir İslam Protestanlığı mozaiği koymuşlardır. Mozaik dediğime bakmayınız, bizim mozaiğin parçaları yerli yerinde bir tablo değil; yerde öbek öbek renkli taş yığınlarıdır.

Müslümanların tek bir ümmet olmamaları çok büyük bir günah ve noksanlıktır. Kur’an, Sünnet ve Şeriat bütün mü’minlerin tek bir ümmet olduğunu söylüyor; biz ise İslamcılık, hizip, fırka, sekt, cemaat protestanlığı gayyasına düşmüşüz.

Ümmet olamayan Müslümanlar o’cular, bu’cular, şu’cular, mu’cular, filancalar, falancalar diye hadsiz hesapsız, birbirinden kopuk gruplara ayrılmış.

Bunca Müslüman var, bunların bir genel başkanı, İmam-i kebiri, Emîri yok.

Bütün cemaatler, parçalar, gruplar para topluyor, Müslümanların bir genel bütçesi yok.

Her parça kendi yayın organını çıkartıyor, ümmetin büyük yayın organı yok.

Üniter bir yapı ve hiyerarşi yok.

Emperyalistlerin teşvik ve kışkırtmasıyla oluşan İslamcılık cereyanları bütün gücümüzü boşa harcatıyor… Türkiye’de on altı bin tek kimlikli Musevi vatandaşımız var, terazinin bir kefesine onları öbür kefesine on altı milyon Protestanlaşmış İslamcıları koyun; iktisat, finans, ticaret faaliyetlerinde Yahudiler ağır basıyor.

İslamcı protestanlar reform, değişim, yenilik, mezhepsizlik, telfik-i mezahip, Kur’an Müslümanlığı bayraklarını kaldırmışlar, ehl-i Sünneti yıkmaya çalışıyorlar.

Yazıyı uzatmayayım. Bendeniz Müslümanları, çeşitlilik içinde tek bir ümmet olmaya, tek bir İmam-ı kebire biat ve itaat etmeye, İslam’ı mıncıklama hareket ve teşebbüslerine muhalif olmaya, re’y ve heva ile Kur’an tefsiri yapmamaya, İslam’ın ikinci kaynağı olan Sünnet’e değer verip ona temessük etmeye, Şeriatın değer ve hükümlerine bağlı kalmaya davet ediyorum ve bunları sık sık tekrarlıyorum.

Cemaatçi (cemaatli değil) kardeşimiz günde defalarca cemaat, cemaat, cemaat diyecek. Bendeniz ÜMMET, İMAM-I KEBİR, BİRLİK, BERABERLİK, EHL-İ SÜNNET, deyince “eee hep aynı şeyleri tekrar ediyorsun…” olacak.

İmana, İslam’a, Kur’ana, Şeriata, Ümmete, Hilafete, İslam ahlakına hizmet eden bütün hayırlı, olumlu, kucaklayıcı, birleştirici cemaatleri destekliyorum ve benimsiyorum. Kendilerine teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Onlar ecirlerini mahlukattan değil Haliq’tan isterler.

Hürmet ve selamlarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi