M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Bandırmalı Ali Efendi Âhirete Göçtü

Bandırmalı Ali Efendi Âhirete Göçtü

Mazanne-i Kiramdan Bandırmalı Ali öztaylan Efendi hazretleri 95 yıllık ömrünün sayılı nefeslerini tamamladı ve ebediyet yurduna göç etti. Cenazesi 6 Ağustos çarşamba günü ikindi namazından sonra Bandırma’da toprağa tevdi edildi.

Bir kısmı memleketin çeşitli yerlerinden gelmiş 15-20 bin kişilik bir cemaat bu son yolculukta hazır bulundu. Cenaze namazı sahildeki camide kılındı ve tekbirlerle şehrin üst taraflarındaki, eskiden tekke olan bir caminin haziresine, muhterem bir şeyh efendinin kabrinin yanına defnedildi.

Ali Efendi hazretleri bir efsane idi. Ricalullahtandı, ehlullahtandı... Kesinlikle iddia ederim, iyi Müslüman, iyi insandı. Aynı zamanda iyi vatandaştı. Kimsenin kalbini kırmamıştır, kendisine kötülük edenlere iyilik etmiştir.O gizli bir hazine idi. İyi taraflarını göstermez, bildirmezdi.

Din-i Mübin-i İslâm’a sımsıkı bağlıydı. Şeriat-ı Garra-yı Ahmediyye’ye mütemessik idi. Resul-i Kibriya aleyhi ekmelüttahaya efendimizin sünnetini hayata uygulardı. Halim ve selim bir tabiata sahipti.

O bir muhabbet fedaisi idi. Temiz kalbinde husumete yer yoktu.

Rakik bir kalbi vardı, edib ve nezih bir kimseydi. İflâh olmaz muannid ve harbî kâfirler dışında hiçbir insanı hor görmezdi. Daima güler yüzlü idi. Kâmil olduğu için en mütevâzı o idi.

Kendileri hakkında min gayri haddin çok hüsn-i zan etmekteyim. İnşaallah hayat imtihanını başarılı bir şekilde vermiş ve Dar-ı Hesab ve Ceza’ya mutlu bir şekilde gitmiştir.

Efendimiz, Kurtarıcımız, Büyük önderimiz Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem “âhirzamanda benim sünnetimle amel etmek avucunda kızgın kor tutmaya benzeyecektir” diyerek Şeriata ve Sünnete bağlı olmanın sıkıntı ve zahmetlerini dile getirmekte ve bizleri uyarıp müjdelemektedir. Ne mutlu Şeriata ve Sünnete ihlâsla, garazsız ivazsız, sırf Allah rızası için bağlananlara. Onların akıbeti iyi olacaktır inşaallah.

Ali öztaylan Efendi hazretleri vefat etti, toprağa sırlandı. Bu hem Bandırma, hem bütün Türkiye için büyük bir ziyandır. Onun yeri doldurulamaz.

Kendileri rıhlet ettiler ama yolu hep açıktır. Bu yolun özellikleri şunlardır:

* İslâm’a bağlılık.

* Kur’ân’a bağlılık.

* Şeriata bağlılık.

* Sünnete bağlılık.

* Pîran efendilerimizin mübarek feyizli yollarından gitmek.

* Hep iyilik, hayır hasenat yapmak, sadaka vermek. Açları doyurmak, fakirleri kollamak, kederlileri teselli etmek.

* İnsanların hidayeti için uygun bir şekilde çalışmak. İnsanlara hayırlı ve nurlu öğütler vermek.

* Kötülük yapanlara iyilik etmek.

* Tebessüm etmek.

* Kâlû belâda verilen ahd ü misaka sadık kalmak.

Ali öztaylan efendi hazretleri için rahmet ve mağfiret diliyorum. İnşaallah mekân-ı Cennet olsun, Cennet’te Resulullah efendimize komşu olsun..

(Ebü’z-ziyafe Dökümcü Şevket bey kardeşimiz, dergâhında Ali efendi hazretlerinin ruhunu şad etmek maksadıyla bir ziyafet verdi, cömertlikler sergiledi. Yemekten sonra Kur’ân-ı Kerîm tilavet edildi, ilâhiler okundu. Bu kadirşinaslığından ve vefasından dolayı kendisini tebrik ediyorum.)

Ergenekon Dosyası Okyanusu

Ergenekon dosyası ekleriyle birlikte belki de 10 bin sayfaya yaklaşan dehşetli bir metindir. Vatandaşın bu dosyadaki bilgileri, öğrenmek ve anlaması mümkün müdür?.. Güçlü medyacılar, profesyonel politikacılar, büyük hukukçular da kolay kolay işin içinden çıkamaz.

Ergenekon dosyasını anlamak ve idrak etmek (algılamak) için dört senelik sıkı bir tahsil görmek gerekir. Bu işin uzmanı 25 ehliyetli profesör dört sene boyunca dersler verecek, öğrenciler can kulağıyla dinleyecek, arada çeşit çeşit imtihanlar yapılacak, sonunda Ergenekon'un Ne Olduğu, İç yüzü, Mahiyeti Hakkında Tahsil Görmüş Ve İş Bu Diplomayı Almaya Hak Kazanmıştır” şeklinde bir belgeye sahip olacak.

En iyisi Ergenekon dosyasının 500 sayfalık çok anlaşılır tertipli bir özetini yaparak halka sunmaktır.

Böyle bir şey mümkündür ama bunu kim yapacak?

Antiergenekoncuların, “Bütün bunlar fasa fisodur. Göreceksiniz sonunda fos çıkacaktır...” diyememeleri için teklif ettiğim özet yapılmalıdır. Ticaret için değil, bedavadan para kazanmak için değil... Hizmet için...


Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi