M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Bunların Hiç Günahı Hatâsı Yanlışı Yok!

Bunların Hiç Günahı Hatâsı Yanlışı Yok!

(Bugün ikindi namazından sonra BEYAZIT Meydanı Kitap Fuarındaki BEDİR standında kitap imzalamak için bulunacağım.)

1. Biz hiç yanılmayız, günah işlemeyiz, hatâ ve yanlış yapmayız… Bütün günahlar bize karşı olanlardadır. Biz Zemzemle yıkanmış gibi pak ve müberrayız… Kirli olan ötekilerdir… Biz temiz değiliz, tertemiziz… Falan filan…

2. Yahu be adamlar, siz ismet sıfatıyla muttasıf Peygamber misiniz, melek misiniz?

3. Sizin bu kendinizden menkul günahsızlık, hatasızlık iddianız günah olarak size yetmez mi?

4. Siz hiç, kişi noksanını bilmek gibi irfan olamaz sözünü duymadınız mı?

5. Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha, İslam ahlakına ve İslam hikmetine aykırı bir sürü laf, bir yığın iş ediyorsunuz, sonra da bizde günah ve hatâ yok havaları içinde üzerinize toz kondurmuyorsunuz.

6. Fakirin bu yazısını okuyunca birileri “Bak, herif bizim muhaliflerimize nasıl da verip veriştirmiş!..” diyecektir. Bendeniz bir tarafa değil, birçoklarına ok atıyorum da kimse üzerine almıyor.

7. Tarihte birçok devlet, ülke, halk; günahlarını, hatâlarını görmediği, kabul etmediği için batmıştır.

8. Bugün Türkiye içindeki bazı Müslüman grup, hizip, fırka, cemaat ve sektlerin başlıca günah ve hataları nelerdir? (Birincisi) Futbol kulübü tutar gibi militanlık, holiganlık yapmalarıdır… (b) Kur’anın, Sünnetin, Şeriatın kesin şekilde haram kılmış olduğu ribaya bulaşmaları, teşvik etmeleri, hattâ fetva vermeleridir… (c) Zinayı suç olmaktan çıkartmalarıdır… (ç) Haram para, gelir ve rantlarla hayırlı hizmetler yapılabileceğine dair sapık fetva ve ruhsatlarıdır… (d) Kur’anın Allah katında tek hak dinin İslam olduğu inancına karşılık bu devirde üç ibrahimî hak din olduğuna dair sapık inançlarıdır… (e) Ehl-i Sünnet İslamlığını yıkıp, yerine light, ılımlı, Fazlurrahmancı, BOP’çu seküler bir İslam getirmek konusundaki sinsi çalışmalarıdır… (f) Ehl-i Sünnet İslamlığının kadınlar hakkındaki hicab ve tesettür hükümlerini çiğnemeleridir… (g) Mutezililiğini saklayıp Ehl-i Sünneti yıkmak için açıkça ve sinsice çalışmalarıdır… (ğ) Ümmet birliği ve İmameti Kübra konusunda çalışmamaktır… (h) Öncelikle fakirlerin, miskinlerin, perişan hale düşmüş mültecilerin hakları olan zekatları; Kur’ana, Sünnete, Şeriata aykırı şekilde gasb ve sarf etmeleridir. (ı) Şu mübarek Ramazanda, yatsı ezanları okununca camilere gidip namaz kılacakları yerde; kadın erkek karışık şenliklere, eğlencelere, gayr-i meşru etkinliklere katılmalarıdır. (i) Dinin ve ahlakın kınadığı korkunç israflar, savurganlıklar yapmaları, Firavunlar gibi lüks bir hayat sürmeleridir… (j) Emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmamalarıdır… (k) Allah ve Resulü yasakladığı halde İslam düşmanı kafir ve münafıkları dost ve velî edinmeleridir… (l) Yalakalık, yağcılık, dalkavukluk yapmalarıdır.

9. Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına ve İslam hikmetine aykırı işler yapan hiçbir Müslüman siyasetçi, Müslüman medyacı, Müslüman sözde aydın; iyi insan, iyi Müslüman ve iyi vatandaş değildir.

10. Günah işledikleri, yanlış yaptıkları halde kendilerini günahsız, hatâsız sananlar veya öyle olduklarını iddia edenler fasıktır, facirdir, kötüdür.

11. Ellerinde imkan ve fırsat bulunduğu halde günahkarları, hata edenleri uyarmayan, onlara nasihat etmeyen; alimler, fakihler, ziyalılar haksızlıklara göz yumdukları ve sustukları için günahkar ve suçlu olur.

12. Kendilerinden onları kazandırmak için sınav sorularını çalmak, ehliyeti olmayan kimselerden kadrolar kurmak, cemaatin menfaati için Kur’an ve Sünnet ahlakına, Şeriata aykırı işler etmek günahtır, ayıptır, haramdır.

13. Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona), bir İslam toplumu emr-i maruf ve nehy-i münker farzını terk ve tatil ederse, onun üzerine azab ineceğini kesin ve açık şekilde bildirmiş, haber vermiştir.

14. Müslümanlar, Allahın emirlerini yaptırmak, yasaklarından kaçındırmak için fiilen, lisan ile çalışmakla yükümlüdür. Kötülükleri el ve lisan ile önleyemezlerse, kalben buğz etmeleri gerekir. Bu ise imanın asgarîsidir.

15. Riba, zina, işret, açıkça işlenen fısk ve fücur, taife-i nisanın azgınlığı, çıplaklık, içki, fuhuş, israf, tebzir, kumar gibi kötülüklerle; eldeki imkanlar ve hürriyet derecesinde mücadele etmemek, bunlara tepkisiz kalmak, bunlar karşısında susmak hainliktir.

16. Çocuklarına ilmihalini, temel din bilgilerini doğru şekilde öğretmemek veya öğrettirmemek hainliktir, yavrularımıza yapılacak en büyük kötülüktür.

17. Dünyevileşmek, Müslüman için mânevî bir intihardır.

18. Kendini günahsız ve hatâsız sanmak, bütün günah ve hataları karşındakilerde, ötekilerde, başkalarında görmek büyük bir beyinsizliktir.

19. Tekrar ediyorum: Kişi noksanını bilmek gibi irfan olamaz.

(İkinci yazı)

Gazze İçin İyi Protestolar Dilerim

1. İSRAİL Gazze’deki biçare, mazlum, ezilmiş, ahı gitmiş vahı kalmış Filistin halkını kadın, çocuk, ihtiyar, sivil demeden en amansız ve korkunç silahlarla öldürüyor. Biz de kurusıkı yazılarla, ateşli konuşmalarla, pankartlarla, hop oturup hop kalkmakla mahv edelim, yok edelim, yere serelim şu İsraili, haydi durmayalım…

2. İsrail, dünyanın en modern savaş uçaklarıyla vuruyor, aman durmayalım biz de zehir zemberek nutuklar atarak yerin yedi katı dibine batıralım şu Siyonistleri…

3. İsrail Filistin halkını yakıyor, hastahaneleri bile vuruyor, deniz kenarında oynayan mâsum çocukları öldürüyor. Militan Yahudiler asker sivil hora tepiyor sevincinden. Biz bu esnada İsrail tohumuyla yetişmiş domates ve hıyar salatalarımızı yerken ateş püskürtelim şu Çıfıtlara…

4. İsrail Gazzeyi vururken, biz iftarlarımızı lüks, leziz ve pahalı İsrail malı baş parmak büyüklüğündeki Kudüs hurmaları ile açalım.

5. Gazze eziliyor, Gazzede bir soykırım yaşanıyor. Türkiye ile İsrail arasındaki, başta meyveleri tohum vermeyen, her yıl yeniden satın alınması gereken tohum ticareti olmak üzere yoğun iktisadî işbirliğini devam ettirelim.

6. “Ben çocuk iken, her gece Şema Yisrail” duasını etmeden uyumazdım…”

7. Mânevî mimarlar: Selanikli eğitimci Şemsi efendi nâm-ı diğer Simon Zvi… Başhaham Hayim Nahum… Kitabına Kahr olsun Şeriat diye bir bölüm koyan Moiz Kohen Tekin Alp… Sabatay Sevi…

8. Yirminci asrın ilk yarısında Doğu Akdeniz bölgesinde kurulan iki Yahudi devleti…

9. Kırımçaklar, Karaylar, Tat Dağ Çufutları, Meşhed Yahudileri, Pakraduniler, daha bir sürü iki kimlikli Kriptolar…

10. Rahat koltuklarına oturmuş, karınları tok, sırtları pek nice yazar kahr olsun İsrail konulu makaleler çiziktirirken, İsrail Filistinlileri öldürmeye devam ediyor.

11. Maşaallah şu Türkiyemizde ne yaman bir Siyonizm ve İsrail karşıtlığı var. Onlar füze ve bomba atıyor, biz hava atıyoruz.

12. Bir soru: Senin karın, çocukların, annen baban, kardeşin, canın ciğerin şu anda Gazzede Yahudi ateşi altında olsalar, yine böyle laf atışları mı yapardın?

13. General Allenby’nin Haçlı ordusunu ve beraberindeki siyon lejyonlarını 1917’de davul zurna ile karşılayan bazı beyinsizlere: Osmanlı İslam devleti ve Hilafeti yıkıldı ve enkazın altında kaldınız.

14. Bundan beş sene önce İsrail yine Gazzeye saldırmıştı. Türkiyede Müslümanlar yine bir müddet bağırıp çağırmıştı. Sonra, aradan kısa zaman geçmeden unutuvermişti Gazzeyi. Hafıza-i beşer nisyan ile mâlüldür.

15. İşte Müslümanlar tek bir Ümmet olmazlarsa, râşid âbid ve âdil bir İmama biat ve itaat etmezlerse, şifahî kültürü bırakıp medenî olmazlarsa, boş edebiyatı bırakıp tuttuğunu koparır hale gelmezlerse ezilmeye, zillet ve esaret altında yaşamaya, sürünmeye mahkumdur.

İyi protestolar dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi