M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Size Beş Sorum Olacak

Size Beş Sorum Olacak

MUHTEREM kardeşim… Sizin gibi musalli, ehl-i kıble bir Müslümana elbette kardeşim diyeceğim ama isim vermeden, şahsiyat ve polemik yapmadan hatâ ettiğinizi de söyleyeceğim.

Hakaretâmiz  cümleler bulunan  mektubunuzda bendenizi  bazı konularda haksız yere suçluyor, birtakım adamları da göklere uçuruyorsunuz.

İsmini vermeyeceğim biri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, internetten Asma ben Kada kelimeleriyle arayınız. Sözü uzatmayacağım, bu konuda bu kadar  yazmam yeterlidir.

Afganîye gelince:  Onun azılı bir Mason olduğunu bilmeyen yok.  Siz o taqiyyeci kişiyi imam kabul ediyorsanız, burnunuzu temiz tutmanız mümkün olamaz.

Abduh, Afganî'nin tilmizidir. Onu tanıdıktan sonra çok bozulmuştur. Mâlumunuz o da Farmasondur. İngilizler bu zatı Mısır müftüsü yapmıştır. 

Ali Şeriatî: Onun İslam Şinasi adlı kitabında şu cümle yer almaktadır: “Allah gerçek bir Janus’tur…” Janus nedir, kimdir? Ansiklopediyi açarsanız onun iki çehreli bir Roma putu olduğunu okursunuz.

Kemal sıfatlarla sıfatlı ve noksan sıfatlardan münezzeh Hak teala hazretlerini bir puta benzetmenin hükmü nedir? Küfür  ve şirktir…   Şeriati acaba bu benzetmeyi mecazî manâda yapmış olamaz mı?

Olamaz, çünkü gerçek kelimesini kullanmaktadır. Kaldı ki, Allah mecazi manayla  olsa  bile bir puta benzetilemez. Sizin mideniz kaldırıyorsa, Şeriatiyi sever, göklere çıkartırsınız ama ben bir muvahhid olarak bunu yapamam.

Size altı sorum olacak:

1. Pakistan bir İslam Cumhuriyetidir ama orada aktivist İslamcılar niçin serbest seçimleri hiçbir zaman kazanamadılar?

2. Mısırda aktivist İslam niçin başarılı olamadı?

3. İslamda gayr-i muharip kadınları, çocukları, ihtiyarları öldürmek var mıdır?

4. Ehl-i Tevhid ve ehl-i Kıble olan tasavvuf ve tarikat Müslümanlarına müşrik ve kafir demek insafsızlık ve gulüvv değil midir?

5. Övdüğünüz zihniyet Türkiyeyi ele geçirirse, başta mihmandar-ı Resulullah (Salat ve selam olsun ona) Ebu Eyyub el-Ensarînin türbesi olmak üzere bütün türbeleri yıkacak, bütün mezarları düzleyecektir. Sizin vicdanınız buna razı olur mu? Bütün İslam dünyasında, bir ülke hariç, mezar ve türbe yok mudur? Onlar sapıtmış da, sadece sizinkiler mi  doğru yolda kalmış?

Bana hakaret de etseniz ben sizi kardeşler listesinden silip atmam. Lakin çok rica ediyorum, bundan sonra âdil olun, insaflı olun, firasetli olun, kardeşlik üslubuyla yazın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi