M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Mü’min Olabilmek İçin

Mü’min Olabilmek İçin

MÜ’MİN olabilmek için  aşağıdaki maddelere inanmak  gerekir:

Birincisi: Allahtan başka ilah yoktur ve Muhnammed (aleyhissalatü vesselam) O’nun, insanlığa gönderdiği Resul=Elçidir.  Sadece “Lâ ilahe illallah” dese, “Muhammed Resulullah” inancına sahip olmasa kişi mü’min olmaz.

İkincisi: Tevhid ve tenzih akidelerine sahip olmak. Yâni Allah'ı kemal sıfatlar ile sıfatlamak, noksan sıfatlardan tenzih etmek.

Üçüncüsü: Kur’anın, Allah'ın kadim Kelamı olduğuna, kul sözü olmadığına, insanı kurtaracak bilgilerin bu ilahî Kitab’ta yer aldığına inanmak,  onu düstur=anayasa olarak kabul etmek.

Dördüncüsü: İslamın Allah katında tek hak din olduğuna iman etmek. Başka hak ibrahimî dinler bulunduğu  inancını reddetmek.

Beşincisi: Bütün Peygamberlere (Hepsine selam olsun) iman etmek, hiçbirini reddetmemek.

Altıncısı:  Varlığın ölümle bitmediğine, berzah hayatı olduğuna, Kıyametin kopacağına, insanların tekrar diriltileceğine, hesaba çekileceklerine, Cennete Cehenneme, azaba saadete  inanmak.

Yedincisi: Bütün mü’minlerin kardeş olduğuna inanmak.  Mü’minlerin kardeş olduğuna inanmayan kafir olur.

Yedincisi: Allah'ın inzal etmiş olduğunu hükümlerin, emirlerin, yasakların, hadlerin=sınırların; doğru, hak, iyi olduğuna inanmak. 

Sekizincisi: Yukarıda sayılanlar gibi diğer zaruriyat-ı diniyeyi kabul edip onlara iman etmek. Tesettür vardır, haktır… Zina haramdır, büyük günahtır, suçtur… Riba haramdır… İçki ve kumar haramdır… Zaruriyat-ı diniyeden birini inkar eden kafir olur.

Sekülarizm sapık bir ideolojidir…  İslama, Kur’ana, Sünnete aykırı Dinlerarası  Diyalog  sapıklıktır…

Ehl-i Kitab ile Amentüde ittifakımız var demek çarpıklıktır…  Kur’anın üç yüz küsur muhkem ayetinin hükümleri bu devirde geçerli değildir demek küfürdür… Feminizm İslamla, Kur’anla, Sünnetle uyuşmaz, dalalettir…  Din ayrı dünya ayrı demek küfürdür, çünkü din dünya hayatını tanzim için gönderilmiştir… Lüks israf saçıp savurma haramdır;  helaldir  caizdir diyen  kafir olur… Harama helaldir diyen kafir olur… Mü’mine kafir diyenin kendisi kafir olur.

Hz. Muhammed'in (Salat ve selam olsun ona) Peygamberliğine, Kur’anın hak kitap olduğuna, İslamın hak din olduğuna inanmayan kimse Müslüman değildir.

Allah, Peygamber, İslam, Kur’an düşmanı Deccalları, kezzabları, Tağutları  sevenler, onlara inananlar,  onların yolundan gidenler  uyarılmalıdır. Uyanıp doğru yola girmezlerse ebedî zarara uğrarlar.

İslam biat ve itaat dinidir.   Allaha itaat… Peygambere itaat… Bizden olan ülü’l-emre itaat… Bu üç itaat Kur’an ayetiyle sabit olup inkar eden kafir olur.

Din, Kur’an eğitimi ana rahminde başlar…  Anne Kur’an okursa karnındaki cenin onu duyar…

Sigara, içki içen, kötü sözler eden anne  yavrusuna zarar verir… Müslümanlar,  doğan çocuklarının kulağına ezan okur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi