M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

İslam Protestanlığı Anarşisi

İslam Protestanlığı Anarşisi

TÜRKİYE Müslümanlarının son otuz kırk yıl içinde başlarına gelen büyük felaketlerden biri de, Ümmet birliğinin parçalanıp, onun yerine birbirinden kopuk bin kadar hizipten, fırkadan, gruptan, parçadan, serseri mayından  oluşan bir İslamcılıklar protestanlığı mozaiğinin oluşturulmuş olmasıdır.

Bunlar saymakla bitmez. Fazlurrahmancılar… Teravih inkarcıları… Şeriatîciler… Güneş doğuncaya kadar sahur yenir diyenler… Mezhepsizler… Telfik-i mezahipçiler…  Sünnet inkârcıları…  Seküler Müslümanlar… Diyalogçular… Ilımlı ve light  İslamcılar…  Neo-haricîler…   Terörist İslamcılar…

Karnü’ş-şeytan Necdîler… Aktivist İslamcılar… BOP’çular…  Neler neler…

Bu İslam Protestanlığı kendi kendine mi oluştu, yoksa planlı, programlı, kasıtlı şekilde mi oluşturuldu? Böyle büyük tefrikalar kendi kendine olmaz, bunun arkasında muhakkak  kafirler, müşrikler, münafıklar, beyinsizler, yarı mühtediler, din sömürücüleri   vardır.

Büyük sayıda Müslüman niçin bu cehennemî tefrika ve bölünmüşlük uçurumuna düştü?...  Düşer tabiî…  Halka doğru dürüst Ehl-i Sünnet ve Cemaat kültürü verilmeyince  sapıklıkların  zuhur etmesi kaçınılmazdır.

Bugün bazı kurumlar, Türkiyede Ehl-i Sünneti yıkıp onun yerine, İsrailin ABD’nin AB’nin Evangelistlerin, vahşi kapitalistlerin, emperyalistlerin, sömürgecilerin istediği suya sabuna dokunmaz bir musalla Müslümanlığı  oluşturmakla vazifelendirilmiştir.

Yine Ezanlar okunsun, camiler açık olsun, Ramazanda isteyen oruç tutsun, hacca gidilsin, hele lüks umreler yapılsın, tv’lerde öpüşmekle oruç bozulur mu bozulmaz mı magazin tartışmaları olsun ama Ehl-i Sünnet olmasın, Şeriat olmasın, cihad olmasın… İlle de seküler-laik bir İslam olsun.

Protestan İslamcılar tesettüre karşı değillerdir ama onlar şeytanî tesettür ister, Kur’an Sünnet Şeriat tesettüründen hoşlanmaz. 

Açık ve kesin  yazacağım: Bugünkü  İslam Protestanlığı tefrikası ve bölünmüşlüğü içinde  Türkiye Müslümanları kesinlikle selamete çıkamaz. Rezillik,  rüsvaylık, zillet, esaret, bin türlü zaaf içinde sürünür dururlar. Kurtuluşun, necatın, izzetin, şer’î hürriyetin  zarurî vesilelerinden birincisi  Ümmet birliğidir,  ikincisi Kur’ana ve Sünnete uygun din anlayışıdır. Protestanlıkta bunlar  yoktur.

Bin kadar Protestan İslam kilisesi olacak ve Müslümanlar kurtulacak. Böyle şey olmaz.

Kurtulmak,. izzet bulmak, hürleşmek için Ümmet birliği şarttır… Selef-i Sâlihînin  İslam uygulamasına uymak şarttır… Râşid, âdil, sâlih, âbid bir İmama biat ve itaat etmek şarttır…

Kafirler, müşrikler, münafıklar, Deccalperestler, Tağutîler şu halimize bakıp kıs kıs gülüyor… Her kafadan bir ses çıkıyor… Birileri Kur’anı kendi re’y ve hevalarıyla yorumluyor… Kemalî ve laik ilahiyatçılar fesat saçıyor… Din sömürüsü fayrap…   Tam bir Protestanlık anarşi ve kaosu… 

Zilletten kurtulup izzet bulabilmemiz için Osmanlının kuruluş ve yükseliş devirlerindeki İslam anlayışına ve uygulamasına dönmemiz gerekir. Başka çare ve çözüm yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi