M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Defol git!

Defol git!

Allahü Teala seni açlıkla, miskinlikle, fakirlikle imtihan edebilir.  Bunlara sabr ve şükr etmeli, Cenab-ı Haktan rızık genişliği dilemelisin… Sakın açlığını gidermek için  Kur’an ve mukaddesat tacirliği yapmaya kalkma. Böyle bir şey açlıktan bin kat daha kötü bir şey olur senin için…

Zengin olmak nefsanî hırsına mı kapıldın?..  Helal ve meşru yollardan zengin olmaya bak… Zengin olursan zekatını ver, sadaka ver, sakın azma kudurma.  Zengin olmak için din ticareti yapma alçaklığını irtikâb etme.  Kur’anı ve mukaddesatı ne ucuza sat, ne pahalıya.  Seni uyarıyorum, iyi dinle: Zengin olmak için din sömürüsü yaparsan belanı bulursun.

Kâmil=olgun Müslüman parayı sevmez, hele ona hiç âşık olmaz. Para, hayatın dişlilerini çarklarını çevirmek için gereklidir ama kirlidir, kirletir. Parayı  fare ölüsü gibi maşayla tutmalısın, onu tuttuğunda elini iyice yıkamalısın.

Para aşkı ruhu öldürür, imanı söndürür, bunu iyi bil ayağını denk al.

Para kazanmak için sanayi işleri, ticaret,  ithalat, ihracat, tarım, hayvancılık, arıcılık, balıkçılık, lokantacılık, çeşitli hizmetler yapabilirsin. Lakin lakin lakin sakın din ticareti, Kur’an ticareti, mukaddesat ticareti yapmaya kalkma, perişan olursun perişan.

Bil ki, din ilimleri zengin olmak için öğrenilmez ve öğretilmez. Din, Kur’an, mukaddesat hizmetleri zengin olmak için yapılmaz.

Bazı din hizmetlilerinin,  geçimlerini sağlamaları için ücret ve maaş  almalarına fetva ve ruhsat verilmiştir ama zengin olmaları için fetva da yoktur, ruhsat da.

Senin niyetin zengin olmak, Ümmeti çarpmak, voli vurmak, köşeyi dönmek, derahim ve denanir  kenz etmek=yığmak ise çekil din sahasından. Git ticaret yap. Ne halt edersen et.

Gerçek dindar  asla haram yemez.

Din yoluyla vurgun vuranlar,  dinimize  saldırgan harbî kâfirlerden daha fazla zarar veriyor.

Cehenneme odun taşıyorlar, farkında değiller.

Din istismarı ve istihdamı (sömürüsü) yoluyla zengin  olanların sonu berbat olur. Din sömürücüsü alçaklar karı, uyuşturucu satanlardan, gangsterlik yapanlardan daha alçaktır.

Gerçek  Kur’an hizmetkarları gönüllü İslam fedaileridir. İşleri Allah iledir.

İleride  din sömürüsü yapmak üzere din ilimleri öğrenenden daha alçağı var mıdır?

İmanın, dinin, Kur’anın, Sünnetin, mukaddesatın  ticarete alet edilmeyeceği öncelikle  bütün  medrese, İmam-Hatip, kurs, ilahiyat  öğrencilerine iyice öğretilmelidir. 

Hangi okul ve fakültede okuyorsa okusun, bütün Müslüman öğrencilere de öğretilmelidir.

Din, iman, Kur’an, Şeriat hizmetleri yapanlara şeytan ve nefs musallat olur. Hem hizmetini yap, hem de bu arada köşeyi dönüver… İfritin bu iğvasına kanan, tuzağına düşen yanar.

Gerçek hizmetkarlar, Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemin askerleridir.  Askerin tayını vardır,  ne çıkarsa onu yer. Bazen kuru peksimet yer, şikayet etmez, büsbütün yiyeceksiz kalır, yine şikayet etmez.

Allahın rızasını, Resulün şefaatini kazanmak için ihlasla, teslimiyetle; din, iman, Kur’an, Şeriat hizmetleri yapanları tebrik ve tahsin ediyorum. Dini alet ve istismar ederek para, zenginlik peşinde koşanları takbih ve tel’in ediyorum (kötülüyor ve lanetliyorum).

Gerçek hizmetkarların duaları üzerimize sâyeban olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi