M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Selahaddin’ler Şâmil’ler Nerede?

Selahaddin’ler Şâmil’ler Nerede?

İSLAM birliği, kardeşliği, tesanüdü, yardımlaşmayı, vifakı emr ediyor; Türkiye Müslümanları ise  paramparçadır, bin  cemaate, fırkaya, hizbe ayrılmıştır, bunlar birbirinden kopuktur. Tek bir Ümmet teşkilatı yoktur. Müslümanların, kendisine biat ve itaat edilen  tek bir lideri=İmamı yoktur.

Müslümanlar sayıca çoğunluktadır ama parçalanmışlık, bölünmüşlük,  tefrika yüzünden güçleri yoktur.

Müslümanların en büyük eksiği, çoğunluk oldukları bu ülkede gerçek islamî bir eğitim sistemine ve okullarına sahip olmamalarıdır.

Türkiyede laiklik yoktur, devlet dini sistemi vardır. Diyanet bağımsız veya özerk değildir, siyasî iktidarın idaresi ve baskısı altındadır.

Müslümanların binlerce gazetesi, dergisi, tv’si vardır ama  ülkenin ve devletin gündemini tanzim edecek güçlü bir medyaları yoktur.

Tarihî ârızalar ve kazalar sebebiyle Müslüman halk; şifahî kültür, siyaset dedikoduları, magazin  haberleri vâdisine sıkıp kalmıştır.

Cemaat-siyasî iktidar savaşı büyük tahribata yol açmıştır ve açmaktadır.

Emperyalist dış güçlerin ve onların içteki yardakçıları var güçleriyle Türkiyede yeni, ılımlı, light, seküler, cihatsız, Şeriatsız,  (kendileri için) zararsız  bir İslam türetmeye  çalışmaktadır.

Müslümanların birleşmesi, tek bir Ümmet olması, bu Ümmetin başında râşid âdil muktedir bir İmam bulunması, şifahî kültürden medenî kültüre geçilmesi için  plan ve program yoktur ve gereği gibi çalışılmamaktadır.

Afganistan’dan, Irak’tan, Suriye’den, Libya’dan, Somali’den, Mısırdan  sonra  sıra Türkiye’dedir.

İyi niyetli, lakin İslam şuur ve kültürüne sahip olmayan büyük halk yığınlarını irşad etmek, aydınlatmak, uyarmak, bilgilendirmek için gerekli propaganda, eğitim, tebliğ, davet hizmetleri yapılmamaktadır.

Türkiye bir İslam ülkesidir ama toplumun ahlakı Kur’an ve Sünnet ahlakına uygun değildir. Nice gayr-i müslim ülke bile, bu konuda Türkiyenin önündedir. İslamın kesin şekilde yasaklamış olduğu faiz, zina, haram yeme, içki, kumar (millisi bile var), seks köleliği,  uyuşturucu, lüks, israf, yılbaşı eğlenceleri, müstehcer yayınlar, bin türlü beyinsizlik yaygın haldedir.

Müslümanları uyarmak, aydınlatmak, toparlamak, birleştirmek ile vazifeli olanlar (nâdir istisnalar dışında) bu vazifelerini yerine getirmemektedir.

Son kırk yılda, bazısı Selimiye büyüklüğünde ve ihtişamında kırk bin yeni cami yapan Müslüman kesim, bir tek evet bir tek gerçek İslam mektebi bile açıp vasıflı ve güçlü hizmet erleri yetiştirememiştir.

Önce Şeriat elden gitti, sonra din elden gitti… İman, ahlak büyük ölçüde gitti.  Müslümanlarda hâlâ birleşme, silkinme, uyanma yok.

Aksiyon olması gereken Müslümanlar reaksiyon oldular. 

Güneydoğuda bazı vatan parçalar elimizden kaymaya başladı…  Bütün strateji uzmanları 2015’in çok çetin bir yıl olacağını haber veriyor.

Bu mâkus gidişe dur diyecek Selahaddinler, Şamiller nerede?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi