M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Nice batılı genç niçin müslüman oluyor?

Nice batılı genç niçin müslüman oluyor?

Bugünkü Batı medeniyeti ile İslam dini ve medeniyeti kesinlikle uyuşmaz ve bağdaşmaz.  İslam dini ve medeniyeti Allah ile barışıktır,  Batı ise Allahtan kopmuştur. Batı medeniyeti insanları birer homo economicus haline getirmiştir.  Batı medeniyeti yatay bir medeniyettir. İnsanların benliklerini, maddî ihtiyaçlarını, zevk ve hazlarını göz önüne alır ve tatmin eder. Ben kimim, nereden geliyorum, nereye gidiyorum sorularına medeniyet olarak cevap vermez. Maddecidir, inkarcıdır.

İslam medeniyeti dikey bir medeniyettir. Var oluşla ilgili bütün sorulara en doğru cevapları verir, yaratılışa fıtrata uygun hayat tarzını gösterir, öğretir.

Batı dünyası Hristiyanlıktan kopmuş, onun yerine başka bir din koyamamıştır.

Bu yüzdendir ki,  Avrupa’da nice gençler ihtida etmekte, İslam’a girmekte, İslamı bir din ve nizam olarak kabul etmekte, aradıkları maneviyatı, ideali, yüksek değerleri bu dinde bulmaktadır.

İnsanların maddî ihtiyaçları yanında manevî ihtiyaçları da vardır. Müslümanlığı kabul eden Batılı gençler, materyalist ve hedonist Batı medeniyetinde mânevî ihtiyaçlarına cevap verecek değerleri bulamadıkları için İslama yöneliyor. 

İslam ebedî saadet vaad ediyor, Batıda bu yok.

İslam huzur veriyor, ideal kazandırıyor, mutlu ediyor, haysiyet veriyor.

Batı medeniyetinin, dünyayı ve insanlığı bir kere değil, bin kere imha edecek korkunç silahları ve orduları var ama mutluluk ve huzur dağarcığı bomboş tamtakır.

İnsan sadece ekmekle katıkla yaşamaz. Onların yanında dünyada haysiyet ve huzur içinde yaşamanın, ölümden sonra ebedî mutluluğa kavuşmak ümidinin de olması lazımdır.

İslam dini ve medeniyeti Rahmanidir, Batı medeniyeti Tâğutîdir.

Batı medeniyeti sömürgeci, emperyalist, makyavelist, dıştan öyle görünmese de ırkçıdır. İslam medeniyeti ırkçılığa karşıdır, bütün mü’minleri kardeş kabul eder. Üstünlük soyla sopla, renkle olmaz, takva ile olur.

İnsan ve bütün alem yaratılmıştır, onların bir Yaratıcısı vardır. İslam böyle der, Batı medeniyeti bu konuda konuşmaz, ister inan istersen inanma der.

Batı medeniyeti zapt edilip dizginlenmezse dünyayı ve insanlığı üçüncü büyük savaşın içine atacak ve yakacaktır.

Einstein’in dediği gibi, bu üçüncü savaş nükleer bir savaş olacaktır. Daha sonra dördüncü cihan savaşı olursa, taşlar ve sopalarla yapılacaktır.

Batı medeniyetinde Orwell’in Hayvanlar Çiftliği cumhuriyetinde olduğu gibi, bütün hayvanlar elbette eşittir ama domuzlar daha eşittir ilkesi geçerlidir. 

Batı medeniyeti birinci Haçlı seferinde Haçlıların Kudüs’ü alıp yetmiş bin Müslümanı ve Yahudi’yi vahşice ve gaddarca katletmesidir.

İslam medeniyeti Selahaddin’in Kudüs’ü geri aldığında bir tek Hristiyan’a dokunmamasıdır.

Batı medeniyeti, Haçlıların 1204’te Konstantino’yu aldıklarında din kardeşleri olan Bizanslı Hristiyanlara yaptıklarıdır;  yağmaladıkları eşyayı taşımak için Ayasofya’ya hayvan sokup kutsal mabedi onların gübreleriyle kirletmeleridir. 

Batı medeniyeti Charlie’dir.  İslam medeniyeti,  Osmanlıların “millet”  sisteminde gayr-i Müslimlerin   din, kimlik, kültür hürriyet ve güvenliği içinde yaşamalarıdır.

Batı medeniyetinde artık helal ve haram kavramı yoktur.

Batı medeniyeti bir malik olma medeniyeti, İslam medeniyeti olmak medeniyetidir.

Batı Hristiyanlığı terk etmiştir, onun yerine Altın Buzağı dinini benimsemiştir.

İşte bu yüzdendir ki, nice Batılı genç, İkiz Kulelere, Charlie’lere, Ben Ladin’lere,  (ortodoks İslamın  zaten kabul etmediği)  terörizme rağmen Müslüman olmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi