M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Lütfen Dikkat Ediniz

Lütfen Dikkat Ediniz

Muhterem kardeşim… İslamın ana caddesinde yürümek istiyorsan aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

İBN TEYMİYYE aşırı bir kimsedir ve Ehl-i Sünnetin imamlarından değildir, Onun için ilmi aklından çoktu derler. Dinde gulüvve sapmıştır.  Vehhabilerin, Selefilerin, aktivistlerin, reformcuların, mezhepsizlerin imamı olabilir ama Sünnilerin imamı olamaz.  İnançta mücessimeden olmakla suçlanmıştır.

AFGANÎ: Masonluğunda hiç şüphe yoktur. Yalancıdır, Müslümanları kandırmıştır; çünkü İranlı olduğu halde kendisini Afgan göstermiş,  Şiî olduğu halde taqiyye yaparak Sünnî görünmüştür. Çok şüpheli, bulaşık tarafları vardır.  Mehmed Âkif’in onu övmesi  temize çıkması için yeterli değildir. Akifin onu övdüğü yıllarda, içyüzü bilinmiyordu. 1960 yılından sonra  onun hakkında birtakım gizli belgelere ulaşılmış, büyük ve ciddî araştırma kitapları yazılmış ve içyüzü meydana çıkmıştır. Afganî her hâl ü kârda bir Ehl-i Sünnet büyüğü değildir ve  Sünnîlere asla imam ve önder olamaz.

ABDUH: O da Masondur, İngilizler onu Mısır Başmüftüsü yapmıştır. Afganiyi tanıyıp peşine düştükten sonra sapıtıp bozulmuştur. Reformcular onu baş tacı edebilir ama hiçbir Sünnî onu beğenemez, peşinden gidemez.

REŞİD RIZA:  Abduh’un, dolayısıyla Afganînin talebesidir, mezhepsizdir. Zaruriyat-ı islamiyeye aykırı  son derece bozuk fetvaları vardır.  Muteber bir kimse değildir.

ALİ ŞERİATÎ:  Eserlerinde küfre götüren bozuk ve sapık fikirler yer almaktadır. Şia hocaların bir kısmı bile ona karşıdır. Ashab-ı Kiram efendilerimize saygısızlık eder. İslam Şinasî kitabında “Allah, yek Janus-i  hakikî est=Allah gerçek bir Janus’tur” diyerek küfre düşmüştür. Allahı iki çehreli bir Roma putuna benzeten  (Hem de gerçek sıfatıyla…) adamdan ne mücahid olur, ne de İslam düşününü. 

İSİM VERMEYECEĞİM:  Pakistanlı o zat, İmanın altı şartından biri olan kaderi  zikr etmez, imanın beş şartı vardır der. 

YİNE İSİM VERMEYECEĞİM:  Halen İslam dünyasının başta  gelen hocalarından biri olarak reklamı yapılan o zat  fasih İbranice bilir ve konuşur, mahiyeti kökeni şüphelidir.  Onunla ilgili konularda çok uyanık, çok dikkatli olunması gerekir.

FAZLURRAHMAN: Onun fırkası  Kur’an, Sünnet, icmâ, Sevad-ı İslam dairesinin dışına çıkmıştır. Sünnî Müslüman ondan bucak bucak kaçmalıdır.

BOP: Münzel (indirilmiş) gerçek İslamı kaldırıp, uydurulmuş bir İslam türetme hareketidir.

SÜNNÎ Müslüman kimlerin peşinden gider:

Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona), Ashabın (radiyallahu anhüm ecmaîn),  Tâbiînin, Tebe-i Tâbiînin,  Selef-Sâlihinin, Ehl-i Beytin, müctehid imamların,  her asırda gelmiş müceddidlerin,   evliyaurrahmanın, râsih ulemanın, kâmil mürşidlerin…

Dört mezheb imamının… İmam Gazalînin… İmam Rabbanînin…  Halid-i Bağdadînin… Benzeri büyüklerin.

Son asırdaki bazı büyükler: Şeyhülislam Mustafa Sabri… Zahid el-Kevserî… İsmail Yusuf  Nebhanî… Ahmed Zeynî Dahlan ve benzerleri.

Bugün İslam dünyası korkunç krizler, terör hareketleri  içinde çalkalanıyor. Bunlarda İbn Teymiyenin, İbn Abdilvehhabın, Afganînin  çok tuzu biberi vardır. İslamda cihad vardır ama terör yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi