M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Fecaattir Cinayettir Hıyanettir

Fecaattir Cinayettir Hıyanettir

İMAM-HATİP mekteplerinde Ehl-i Sünnet dışı inançlara, görüşlere, fırkalara göre eğitim yapılması bir hıyanet ve fecaattir.

İmam-Hatip mekteplerinde kesinlikle karma, kız erkek karışık eğitim yapılmamalıdır. Böyle bir şey İslama, Şeriata, Kur’ana, iffete, hayâya aykırıdır ve hıyanettir.

İmam-Hatip mekteplerinde bunca yıl boyunca doğru dürüst Arapça öğretilememesi bir eğitim faciası ve cinayetidir.

İmam-Hatip mekteplerinde, ders saatlerine denk gelen farz namazları,  erkek öğrenciler tarafından okul camiinde, okul imamının ardında (bir eksiksiz) cemaatle kılınmalıdır. Namazsız, bînamaz bir İmam-Hatipli düşünülemez. Sultan Abdülhamid zamanında, başta Galatasaray Lisesi olmak üzere bütün okullarda, Müslüman öğrencilerin cemaatle namaz kılması mecburî idi.

Hiçbir İmam-Hatip mektebinde bozuk ve dall Mutezile mezhebine revaç ve fırsat verilmemelidir. Mutezile mezhebinin, Ehl-i Sünnete aykırı, zıt, ters düşen bütün inançları ve görüşlerinin hepsi bozuktur, hatâlıdır.  

İmam-Hatip mekteplerinde çok bozuk, çok sapık Fazlurrahman fırkası propagandası yapılamaz. Bu fırkanın, Kur’an’ın 300 küsur muhkem ayetinin bugün geçerli olmadığı iddiası küfürdür.

Hiçbir İmam-Hatip okulunda Mezhepsizlik, telfik-i mezahip, Selefilik, Vehhabilik, light ve ılımlı İslam, 

BOP İslam’ı verilemez, propagandası yapılamaz.

Feminizm Kur’ana, Sünnete, Şeriata, Din-i Mübin-i İslama aykırı sapık bir ideolojidir.  Hiçbir Feminist İmam-Hatipte öğretmenlik yapamaz.

Müslüman kızlar için, Ehl-i Sünnete göre eğitim veren Kız İslam Mektepleri, Kız İlahiyat Fakülteleri açılmalıdır.

Ailelerine, çevrelerine haber vermeden gizlice mut’a nikâhı yapan öğrenciler okullardan ve fakültelerden atılmalıdır.

İmam-Hatiplerde ve İlahiyat fakültelerinde okuyan kız öğrencilere dışarıdan alternatif Ehl-i Sünnet eğitimi ve bilahare icazet verilmelidir.

Zeki kızlarımıza Arapça, Osmanlıca ve İngilizce dersleri verilmeli ve bu üç lisan, konuşacak, kültür kitaplarını okuyacak ve makale yazacak seviyede öğretilmelidir.

İmam-Hatip mekteplerine ve İlahiyat fakültelerine hiçbir şekilde aktivist, terörist, anarşist, aşırı cereyanlar sokulmamalı; öğrenciler her türlü holiganlıktan, militanlıktan, fanatizmden uzak tutulmalıdır.

Bütün İmam-Hatipli ve ilahiyatçı kızlar, küçük hanımefendiler olarak yetiştirilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi