M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Müslümanların İntiharı

Müslümanların İntiharı

TÜRKİYE’NİN çoğunluğunu, dominant faktörünü oluşturan Sünnî Müslümanlar bugünkü durumları ve tutumlarıyla bir intihar yolundadır.

Tek bir Ümmet haline gelmek için var gücüyle çalışmamak, bu konuda yapılması gerekenleri yapmamak, kesin ve âmir dinî hükümler açısından bir intihar değil de nedir?

Ehliyetli, liyakatli, muttaqi, muhlis, şeci’, müeyyed min ‘indillah râşid bir İmama biat ve itaat etmemek intihar değil de nedir?

Adım başında bir camiin bulunduğu şu memlekette beş vakit namaz kılanların sayısının yüzde ona düşmesi intihar değil de nedir?

Mü’minler birbirini sevmiyor, birbirini desteklemiyor, birbiriyle yardımlaşmıyorsa orada yıkıma ve yenilgiye sebep olan tefrika, nifak, şikak, fitne ve fesat var demektir. Bu bir intihar değil midir?

Bilen Müslümanlar bilmeyen kardeşlerini uyarmaz, aydınlatmaz, bilgilendirmezse toplum çöker, zillet ve hezimete uğrar.

Yaza yaza bıktım: Türkiye Müslümanları en kısa zamanda toparlanmazlar, Ümmet haline gelmezler, kendisine itaat edilmesi gereken zata biat ve itaat etmezler, itikadlarını tashih etmezler, beş vakit namazı kılmazlar,  Kur’an’a Sünnet’e ve Şeriat’a uymazlar, emanetleri ehline vermezler, emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmazlar, şehvetlerini frenlemezler, Rahmanın buyruklarını dinlemezler, Şeytanın maskarası olurlarsa onları büyük felaket ve afetler beklemektedir. Bugünkü tefrika, fısk fücur, isyan tuğyan, nifak ve şikak, çekişme tepişmenin sonu Suriye ve Mısır Müslümanlarına benzemektir.

Gafletin, dalaletin sonu iyi olmaz.

Zina, riba, israf, her tür fuhşiyyat, bin türlü beyinsizlik… Bunların sonu yıkımdır.

Bir İslam toplumu mâruf ile emr etmez ve münkeri nehy etmezse yıkıma uğrar.

Ümmet birliği ve teşkilatı yok… Kendisine biat ve itaat edilen râşid bir İmam yok… Müslümanlar binden fazla birbirinden kopuk hizbe, fırkaya, gruba, parçaya, İslamcılığa ayrılmış… Bu halin sonu köleliktir, zillettir, sürünmektir.

Bana, Müslüman bir toplum namaz kılmasa da kurtulur ve yükselir diyebilecek bir tek râsih âlim bulabilir misiniz? Bir İslam toplumunda doğruluk, dürüstlük, istikamet, temizlik olmasa da o toplum necat ve felah bulur denilebilir mi? 

Temiz ve pak bir Ümmet, ehliyetli ve râşid bir Halife yoksa Müslümanlar için ne hürriyet olur, ne haysiyet, ne izzet…

Paraya, lükse, is rafa, gösterişe, aşırı tüketime, aşırı konfora tapanlar iflah olmaz.

Ya Kur’an’a, Sünnet’e, Şeriat’a, İslam ahlakının ilkelerine uyacak, tek bir Ümmet olacak, tek bir râşid İmama biat ve itaat edecek ve biiznillah kurtulacağız. Yahut belalar, azaplar, musibetler içinde çırpınıp duracağız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi