M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Sizin Denginiz Değilim

Sizin Denginiz Değilim

BİRİNE: Bu fakir sizin denginiz değildir, müsterih olunuz. Siz çok yüksektesiniz, bendeniz aşağıdayım. Şöhret, itibar, makam mevki konusunda size zarar vermem, gölge düşürmem bahis konusu olamaz. Yollarımız ayrıdır, bendeniz bir vâdide, siz bir vadide. Fakir yürüyor, siz uçuyorsunuz. Siz Kaf dağında, ben mezellet vadisinde... Rahat olun, tedirgin olmayın…

***

BİR gence: Emir siygasıyla mektup yazmaya devam ederseniz muhaberata son vereceğim.  Sorularıma lütfen cevap veriniz denilmez. Doğrusu ve kibarcası şudur:  Arz ettiğim suallerime, münasib gördüğünüz takdirde cevap lütf etmeniz bendenizi çok sevindirecektir… 

***

FİLANCAYA:  İftar sofrasında kıtlıktan çıkmış gibi, gözlerinizi fal taşı, ağzınızı faraş gibi açarak yediniz yediniz yediniz. Hiç aç değilmiş gibi sakin ve ağır ağır yemiş olsaydınız yine doyacaktınız. Her şeye rağmen size afiyet olsun diyorum.

***

Bir gram ilim irfan sanat edeb, bir ton fasa fiso günlük siyaset dedikodusundan ve zevzeklikten değerlidir.

***

Nurcu geçinen birine: Sen Nurcu olamazsın, çünkü gıybet ediyorsun. Nurculukla gıybet bir arada olmaz. İlle de Nurcuyum diyorsan, nâkıs bir nurcusun. Yine de Allah’ı ve Resulünü sevdiğin için seni kardeş bilirim ve kendimden üstün bir Müslüman olarak görürüm. Fakiri çekiştirirsen sevapların bana verilir, sevapların biterse günahlarımı yüklenirsin.  Sana bir şey söyleyeyim mi, Bediüzzaman seni görse çok azarlardı.

***

PKK’yı bu ülkenin, bu halkın başına belâ edenleri afvetmiyorum. Böyle bir şeye hakkım yok.

***

Şeyh-i Ekber Muhyiddin Arabî hazretlerine hüsnüzan et, saygı göster ama onun, ancak izinle okunabilecek derin kitaplarını izinsiz, ruhsatsız, icazetsiz okuma. 

***

Fıkhını, ilmihalini, dinin zahirî hükümlerini, Şeriatı iyi bilmeyenler tasavvuf ve tarikat okyanusuna girmesinler, boğulurlar.

***

Ehl-i Sünnetin Şeyh-i Ekber dediği o muhterem zata Şeyh-i Ekfer diyen, mü’mini tekfir ettiği için kendisi küfre düşer.

***

Dini imanı para, menfaat, nefsaniyet olan o kişinin İslam’dan bahsetmesi ne kadar üzücüdür.

***

Kötülüklerden, fitne ve fesatlardan, şerlerden kaçmak isteyen; faydalı, iyi, güzel, kurtarıcı bilgiler içeren kitaplar okusun.

***

Evini meyhaneye, fuhuşhaneye, kadınlar hamamına, kumarhaneye, batakhaneye, ribahaneye çevirmek isteyenler; fitnevizyon cihazını açsınlar Sabatay Sevicilerin müstehcen ve rezil programlarını seyretsinler.

***

Dinî nikâh aleyhinde yürüyüş yapanlara: Devletin TC’li vesikalarla, KDV’li yasal seks köleliği yaptırmasına niçin karşı çıkmıyorsunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi