M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Madımak Faciasının Dönme Versiyonu

Madımak Faciasının Dönme Versiyonu

ONLAR samimî ve âdil olsalar, Madımak’ı yazarken Başbağlar faciasını da yazarlardı. 

Dönmelerin, Kriptoların, ateistlerin, İslam ve Müslüman düşmanlarının, Sivas Madımak olayları yıldönümünde yazdıkları tamamen yalandır,  kışkırtmadır.

O üzücü hadise kasıtlı planlı programlı provokasyonlar kışkırtmalar  neticesinde meydana gelmiştir. İçyüzü başkadır, dış yüzü başka.

Bu facianın birinci suçlusu militan holigan fanatik ateist İslam düşmanı (ismini vermeyeceğim) o yazar bozuntusudur. 

Sünnî Müslüman halkı üzmek ve harekete geçirmek için her kötülük yapılmıştır.

Salman Rüşdi’nin Peygamberimiz aleyhindeki çirkin kitabı o hadisenin arefesinde Türkçe’ye çevrilip bir gazetede tefrika halinde yayınlanmaya başlamıştır.

İşi büyütmek için her yıl bir köyde yapılan Pir Sultan Abdal etkinlikleri  Sivas’ın içine taşınmıştır.

Gaye büyük çapta bir Sünnî-Alevî çatışması çıkartarak ülke çapında iç savaşa yol açmak, belki de gericiler azdı, Kemalizm tehlikede yaygaralarıyla askerî bir darbeyi kışkırtmaktı.

Madımak otelinde hiçbir suçu olmayan iki Sünnî müstahdem kışkırtıcılar tarafından tabanca ile vurularak şehid edilmiştir. Bundan bahs eden yoktur.

Madımak olayından birkaç gün sonra Erzincan’ın Başbağlar Sünnî köyüne teröristler baskın yapmış, camiden çıkan otuz küsur Müslümanı canavarca şehid etmiştir ama Madımak yaygaracıları bundan bahs etmezler, bu cinayetin üzerine gitmezler.

Sivas valisi merhum Recep Yazıcıoğlu katilleri bulmuştu ama savcı serbest bırakmıştı, onlar da yurt dışına kaçmıştı.

Madımak hadisesi çarpıtılmış, büyütülmüş, abartılmıştır ama Başbağlar köyü dosyası kapatılmıştır. Hiçbir suçu olmayan Başbağlarlı Müslümanların kanı yerde kalmıştır.

Madımak olaylarında zamanın hükümeti vazifesini yapmamış gereken tedbirleri almamıştır.      

Bendeniz facia olmadan önce Başbakan Süleyman Demirel’i uyaran yazılar kaleme almıştım ama ilgilenen olmamıştı.

Madımak olaylarına davetiye çıkartılmıştır.

Madımak olayı patlak verdikten sonra Sivas’ta  utanç verici bir Sünnî avı başlatılmıştır.

Nice insaflı Alevi vatandaşımız, bazı Alevî gazeteciler de Madımak olayının planlı bir provokasyon olduğunu kabul ediyor.

Ateist de olsa hiçbir vicdanlı ve âdil vatandaşımızın bu hadisenin Dönme ve Kripto versiyonuna inanmaması gerekir.

Sivas hadisesinde provokatörlere hiçbir ceza verilmemiştir.

Sivas hadiseleri Sünnî çoğunluğu ezmek, sindirmek için kasıtlı ve planlı şekilde haince çıkartılmıştır. 

Madımak faciasında dış güçlerin de tesirleri olmuştur.

Şer kuvvetleri o gün arada binlerce vatandaşımızın birbirine girmesini,  çok sayıda adam öldürülmesini planlamışlardı.

Zamanın hükümeti, valisi isteseydi bu faciayı çok kolay önleyebilirdi.

Madımak faciasının doğru versiyonu küçük bir kitap şeklinde  yazılmalı, içine belgeler ve resimler konulmalı ve  en az bir milyon basılarak yurt sathında dağıtılmalıdır.

Madımak denilince Başbağlar’ı hatırlamamak mümkün değildir. Madımak için yaygara kopartmak, Başbağlar konusunda susmak adalete, insafa, vicdana, insanlığa sığmaz.

Müslüman kesim Madımak ve Başbağlar konusunda üzerine düşeni yapmazsa intihar etmiş olacaktır.

Hadisenin çarpıtılmasına karşıyım, adalet istiyorum, doğruların yazılmasını istiyorum, yalan senaryolara itibar edilmemesini istiyorum, hain planların, rezil provokasyonların gün yüzüne çıkartılmasını istiyorum.

Başbağlar şehitleri bizden davacı olacaktır.

Tekrar soruyorum: Madımak Madımak diye yaygara kopartıp  timsah gözyaşları döküp de,  Başbağlar faciasından ve katliamından hiç  bahs etmemek büyük bir rezillik değil midir?

*  *  *

RAMAZANNÂME:

Yarın Pazar günü Beyazıt Kitap Fuarı BEDİR Yayınevi standında, saat 15,30’dan 19.30’a kadar, RAMAZANNÂME isimli broşürü tanıtmak ve kitap imzalamak için bulunacağım. Bu 32 sayfalık broşür kutsal ayda küçücük bir hizmet olabilir ümidiyle yayınlanmıştır. Gönül arzu eder ki, milyonlarca dolarlık hizmet ve faaliyet bütçelerine sahip muhterem büyük ve güçlü İslamî kuruluşlar çeşitli konularda böyle yüzlerce çeşit broşür hazırlatsınlar, bunları on milyonlarca adet bastırsınlar, bir kısmını ücretsiz, bir kısmını maliyet fiyatına dağıtıp satsınlar... Ramazannâme arzu edenlere bir adet ücretsiz takdim edilecek, beğenenler (iki kere düşündükten sonra) uygun görürlerse maliyet fiyatı olan 24 kuruştan alıp dağıtabilecek, hediye edebileceklerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi