M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Bir Müslüman Olarak

Bir Müslüman Olarak

BİR Müslüman olarak bugünkü ideolojik ve çağ dışı eğitim sistemini beğenmem, tasvib etmem (doğru bulmam) mümkün değildir. Bu sistemin ıslahı, iyileştirilmesi mümkün değildir. Bunun yerine İslamî eğitim, İslam mektepleri istiyorum. Nasıl bir İslamî eğitim? Gerçek ve güçlü bir İslamî eğitim. Bu eğitim vasıflı Türkiyeliler yetiştirecektir. Maalesef İslamî eğitimin sahtesi, karikatürü de olabiliyor.

**

Bir Müslüman olarak bugünkü hukuk sitemini (veya sistemsizliğini) beğenmem, tutmam, doğru bulmam mümkün değildir. Batı taklidi bugünkü kanun ve tüzüklerle kurtuluş ve yükseliş olmaz. Bu sistemin kökten değiştirilmesini ve yerine millî kimlik ve kültüre, sosyal yapımıza uygun, kendi medeniyetimizin hukuk anlayışının ışığında hazırlanmış âdil hukuk mevzuatı getirilmelidir. Hukuk bozuk olursa adalet olmaz, adalet olmayınca mülkün temelleri sarsılır ve yıkılır.

**

Bir Müslüman olarak Kemalist, vesayetçi, egemen azınlık sultasına dayanan resmî ideolojiyi beğenmem, tutmam, desteklemem kendimi inkâr ve intihar olur. Böyle bir şey yapamam. Dünyanın hiçbir ciddî ülkesinde resmî ideoloji heyulası yoktur. İdeoloji gitsin, onun yerine millî kimlik, millî kültür ve evrensel insan haklarının temel prensipleri getirilsin. (Bunların İslam’a aykırı olan bazı ilke ve maddelerini de kabul etmem.

**

Bir Müslüman olarak kadın haysiyetine ve şerefine aykırı hiçbir seks serbestliğini ve köleliğini kabul etmem. Hürriyet perdesi ardında kadınların alçaltılmasına rıza gösteremem. Zinayı bir hak ve hürriyet değil, bir haksızlık olarak görürüm. Kadın konusundaki İslam’a aykırı AB kriter ve normlarını kabul etmem. Kadın konusunda doğru olan, İslam dininin ve medeniyetinin ölçüleridir.

**

Sekülarizmi, laikçiliği kabul etmek, doğru bulmak, İslam’ı inkâr olur. Bir Müslüman olarak böyle bir şey yapamam. Din bir vicdan işidir ama sadece vicdan işi değildir. Dinde âhiret inancı ve ona ait bilgiler vardır ama din sadece ahiret bilgilerinden ibaret değildir. İslam dünya dinidir. İslam’ın dünya ile ilgili hükümleri, görüşleri, direktifleri vardır. İslam bir bütündür. Din ve dünya birbirinden ayrılamaz. Ayrılırsa din biter.

**

Rahman’ın emirleriyle, yasaklarıyla, öğütleriyle, hükümleriyle Tâğut’unkileri bir tutamam. Rahman’a itaat eder, Tağut’a karşı çıkarım. Rahmana itaat kurtarır, Tağut’a itaat ebedî felakete yol açar.  Bütün Tâğutî kurumları, hükümleri, yönlendirmeleri, ilkeleri  reddederim.

**

İslam’a, Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlâkına, İslam bilgeliğine, zaruriyat-ı İslamiyeye zıt, ters, aykırı bütün görüşleri, yorumları, açıklamaları, yönlendirmeleri reddederim. Dinimi cahillerden, münafıklardan ve bid’atçilerden değil, râsih icazetli ulemadan, fukahadan, meşayihten öğrenirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi